28.03.2024
Екологія Новини

Оштрафували чоловіка, який похвалився у фейсбуці спалюванням сухої трави

На Тернопільщині чоловік похвалився у фейсбуці тим, що спалював траву. Скріншот зі сторіс користувачі опублікували в місцевій групі у соцмережі. На повідомлення про порушення одразу ж відреагувала поліція. 

“Привіт, Бережанці. Шукаєте паліїв? Знайте своїх героїв в лице! Цей добродій в соцмережі пишається своїми вчинками. Правоохоронні органи, прошу звернути на це увагу і притягнути до відповідальності! Поширення вітаються!”, – написала Христина Борецька.

У коментарях сам чоловік, якого звари Артур, підтвердив свій вчинок, мовляв, просто хотів подивитись, як горітиме.

Як повідомив Бережанський відділ поліції, порушника вже виявили і він відповість за скоєне перед законом.

“5 квітня 2021 року в одній із соціальних мереж з’явився відеоролик, в якому житель Бережанської громади, громадянин А. спалював суху траву на відкритій території поблизу с. Посухів, чим порушував законодавство України, – повідомляють у поліції. 6 квітня працівники

Бережанського відділу поліції виявили даного порушника разом з його товаришем громадянином Т, який також брав участь у спалюванні сухої трави та сміття”.

За спалювання трави поліція склала 2 протоколи на громадянина А. згідно зі ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) “Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів”. А також один протокол складений на громадянина Т. за тією ж статтею. Протоколи направили в Бережанську міську раду на розгляд адміністративної комісії.

Окрім того, інспектор Бережанського районного відділу Управління ДСНС України у Тернопільській області виніс постанову за ст. 77-1 КУпАП “Самовільне випалювання рослинності або її залишків” та накладено штраф на суму 3060 грн. на громадянина А.

Правоохоронці вкотре звертаються до небайдужих громадян з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки, відмовтесь від спалювання сміття й рослинних залишків. Якщо ви побачили порушників, які спеціально підпалюють суху траву чи пожнивні залишки, звертайтесь в поліцію та службу порятунку.

 

 

 

Перейти до панелі інструментів