29.03.2024
Новини Соціальні проблеми

Тернопільщина почала отримувати оновлені бейбі-бокси. Що в пакунку

Пологові Тернопільщини почали отримувати оновлені бейбі-бокси. Фото та відео розпакування пакунка з дитячими речами опублікували на сторінці Бучацької райлікарні. 
“Довгоочікувана поява пакунку малюка вже у нашому пологовому відділенні. На цей раз пакунки значно важчі, ніж минулі, бо це вже п’яте оновлення вмісту бейбі-боксу. До вашої уваги повний перелік вмісту та порівняння з минулими пакунками”, – йдеться у повідомленні.

https://www.facebook.com/BuchachCMDH/posts/1930487567103103

 
Як повідомляють і Міністерстві соцполітики, ще з кінця січня цього року пакунки малюка почали доставляти у регіони України.
Нагадаємо, батьки новонароджених отримують “пакунки малюка” з вересня 2018 року. Вони речі, які необхідні мамам і малюкам одразу після народження. Загальна вартість боксу має складати 5000 гривень. Минулого року Уряд дозволив батькам новонароджених отримувати гроші замість бейбі-боксів. У травні у тернопільських пологових будинках припинили видачу “пакунків малюка”. Як виявилося, угода на їх постачання, укладена Департаментом соціального захисту населення Тернопільської обладміністрації, діяла лише до березня включно. Однак, у вересні Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики  рекомендував відносити видачу бебі-боксів.

Головне фото: Бучацька ЦКРЛ.

Перейти до панелі інструментів