28.03.2024
Новини Суди

Власниця крамниці заплатить 17 тисяч штрафу, бо не поновила “карантинну” розмітку на підлозі

17 тисяч штрафу повинна заплатити власниця крамниці у селі Медведівці колишнього Бучацького району за те, що не поновила розмітку на підлозі, тим самим порушивши карантинні вимоги. Нагадаємо, відповідно до постанови Кабміну, між клієнтами має бути дистанція в 1,5 метра.

Як йдеться у постанові суду, “19  січня 2021року, о 15 год.10 хв., фізична особа-підприємець  здійснювала діяльність в магазині, який їй належить, і в якому не нанесено маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами не менш як 1,5 метра, чим порушила вимоги п.п.14 п.2 Постанови КМУ №1236 від 09.12.2020 року, якими на території України на період дії карантину запроваджуються обмежувальні протиепідемічні заходи, а саме забороняється діяльність суб`єктів господарювання, які обслуговують відвідувачів, у яких не нанесено маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами не менш як 1,5 метра, тим самим вчинила правопорушення, передбачене ч.1 ст.44-3 КУпАП”.

Читайте також: Керівниця одного з барів Тернополя “карантинний” штраф у 17 тисяч виплачуватиме майже рік – частинами

Захисник підприємиці на суді пояснив, що власниця крамниці свою вину визнає, однак пояснює: розмітка була, просто затерлася з часом, і її не встигли поновити. Тож, зважаючи на малозначимість правопорушення, захисник просив звільнити свою клієнтку від штрафу.

Однак при складенні протоколу про адмінправопорушення власниця магазину сказала дещо інше. Мовляв, “розмежувальні стрічки вона не наклеїла, оскільки у її магазині мало відвідувачів”.

Читайте також: “Святкували з друзями Новий рік”: власника одного з барів поблизу Тернополя оштрафували на 34 тис. грн за порушення карантину

Зважаючи на ці обставини, суд вирішив, що підстав для звільнення підприємиці від адміністративної відповідальності при малозначності правопорушення немає, а тому за вчинення нею правопорушення, передбаченого ч.1 ст.44-3 КУпАП, слід накласти адміністративне стягнення у вигляді штрафу.

“При накладенні стягнення суд враховує характер вчиненого правопорушення, особу порушниці, яка раніше до адміністративної відповідальності не притягалася, позитивно характеризується по місцю проживання, ступінь її вини, і визначає стягнення у виді штрафу в мінімальному розмірі, передбаченому санкцією частини 1 статті 44-3 КУпАП”. 

Читайте також: У Тернополі за порушення правил карантину оштрафували директора центрального ринку на 34 тисячі

Таким чином підприємиця має сплатити 17 тисяч грн штрафу, хоча їй могли би присудити і всі 34 тисячі, а ще 454 грн судового збору в дохід держави. Щоправда, в неї ще є десять днів, щоб оскаржити рішення суду.

 

Перейти до панелі інструментів