02.05.2024
Здоров’я Новини Оперативно

Депутати райради вирішили, кому ж належатиме райлікарня. Долю приміщень визначить суд

Тернопільська райрада вийшла із складу засновників свого комунального підприємства «Тернопільська центральна районна лікарня», натомість у склад засновників введено Великобірківську селищну раду.

Як повідомили у пресслужбі райради, за дане рішення одноголосно проголосували усі 50 присутніх на сесії депутатів.

Доля приміщень райлікарні досі залишається невизначеною

Також депутати прийняли рішення передати комунальне майно Тернопільської районної лікарні – основні засоби та товарно-матеріальні цінності  із спільної власності територіальних громад, сіл, селищ та міст Тернопільського району до комунальної власності Великобірківської селищної територіальної громади.

Тобто передали обладнання, меблі, інші засоби, які є в приміщеннях. Доля самих же приміщень, в яких функціонує лікарня, досі залишається невизначеною. У листопаді 2020 року райрада розподілила його між 6-ма ОТГ, які обслговуватиме лікарня. Однак Тернопільська міська рада в суді вимагає скасувати дане рішення, а також надати Террнопільській громаді майнові права на приміщення, які розташовані в обласному центрі.

Читайте також: «До керівництва Тернополя довіри немає»: чому масово бунтують медики Тернопільської районної лікарні (відео)

Перед сесію працівники лікарні вкотре провели пікет райради, вимагаючи, аби депутати прислухалися до їхньої позиції. Медики категорично не хотіли потрапити на баланс Тернопільської міської ради, оскільки не довіряють керівництву міста і вважають, що мерію цікавило лише їхнє майно, а відтак переживали за подальшу долю свого закладу.

Нагадаємо, учора у розмові з Терміново голова Великобірківської ОТГ Любомир Ковч пообіцяв, що щойно буде прийняте рішення райради про передачу лікарні на баланс їхньої громади, вони одразу погасять заборгованість лікарні із комунальних платежів. Адже з 1 березня, за даними керівництва медзакладу, їм погрожували відключити струм та водопостачання через борги за 2 місяці.

 

Головне фото: пресслужба райради.

Перейти до панелі інструментів