29.03.2024
Здоров’я Новини

На Тернопільщині – п’ять спалахів коронавірусу та ускладнена ситуація в одному з районів

Станом на 17 лютого в Тернопільській області є п’ять діючих спалахів коронавірусу. Про це журналістці Терміново розповіла головна санітарна лікарка області Оксана Чайчук.

– Лабораторно підтверджені 16 випадків у Заліщицькій дільниці Борщівського управління з експлуатації газового господарства, – розповідає Оксана Чайчук. – Ще 20 випадків – у Заліщицькому обласному госпіталі для інвалідів війни та реабілітованих, 19 випадків – у Буданівському обласному закладі з надання психіатричної допомоги (колишній Теребовлянський район — авт.) , 13 випадків – у Горошівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів (колишній Борщівський район – авт.) та 7 випадків – у Бережанському психоневрологічному будинку-інтернаті.

Як запевнила Оксана Чайчук, на кожному з об’єктів ввели карантин, обстежили персонал та підопічних, а також контактних осіб. За всіма вогнищами спостерігають епідеміологи та сімейні лікарі.

Що ж до Монастириськ, де останніми тижнями збільшилася кількість інфікованих, Оксана Чайчук пояснює: цей район географічно більше прив’язаний до Івано-Франківської області, де кількість нових випадків – найвища в Україні.

Станом на 17 лютого кількість нових випадків інфікування на Франківщині – 646, вчора був 621 випадок, за день до цього – 457.

Статистика випадків коронавірусу в Україні станом на 17.02.2021 року від Міністерства охорони здоров’я .

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко назвав ситуацію на Прикарпатті майже критичною, відтак область зараз – у червоній зоні.

Читайте також: Уряд знову запровадив поділ України на епідеміологічні зони

– Жителі колишнього Монастириського району частіше їдуть в Івано-Франківську область на закупи чи лікування, – коментує головна санітарна лікарка області, пояснюючи, чому в районі може бути такий високий рівень захворюваності.

Ще одним чинником може бути й те, що через самі Монастириська лежить траса на Буковель, куди на вихідні з’їжджалися ледь не зі всієї України, зауважила Оксана Чайчук. Тож, ймовірно, що подорожні могли зупинятися в місті, наприклад, пити каву на заправках. Таким чином могли відбуватися контакти з інфікованими коронавірусом.

Перейти до панелі інструментів