24.04.2024
Місто Новини

Тернополяни взялися за лопати і розчищають свої двори від снігу

До так званого снігового флешмобу долучаються багато тернополян, які вирішили розчистити свої двори від снігу, не чекаючи техніки комунальних служб. Багато чоловіків на різних вулицях міста розгортали сніг ще звечора 11 лютого, щоб зранку можна було виїхати машинами. 

Так, самостійно зорганізувалися і розчистили двір від снігу мешканці будинку на Вишневецького, 5.

“Ніколи так не пишалася чоловіками як сьогодні. Взяли лопати і розчистили двір, тротуари і під’їзди. Найкращий прояв любові, турботи і мужності. Дякую!”, – написала у фейсбуці Інна Сирник.

У коментарях багато тернополян пишуть, що у їхніх дворах люди зробили так само.

“Сьогодні день у працівників ДУ «Тернопільський ОЛЦ МОЗ України» розпочався з снігового флешмобу. Завдяки згуртованості колективу було швидко розчищено територію установи. Боремося з негодою разом!”, – написали зранку 12 лютого на сторінці обласного лабораторного центру.

Як повідомляють у міськраді, вдень 11 лютого близько 70-ти одиниць технологічного транспорту розчищали вулиці міста від снігових заметів. Цієї ночі 64 одиниці спецтранспорту, серед яких піскорозкидачі, трактори, автогрейдери, навантажувачі, самоскиди і мала тротуарна техніка, а також більше 100 працівників з бригад ручного прибирання, прогортали і підмітали проїжджі частини та пішохідні ділянки, вивозили сніг і посипали дороги протиожеледними матеріалами.Відповідно до Дорожньої карти, спочатку комунальники та снігоприбиральна техніка згрібали, підмітали сніг та укладали у вали, після чого проводили механізоване вивезення його у спеціально визначені місця. До допомоги двірникам у проведенні оперативних робіт з очищення дворів в період інтенсивних снігопадів долучилися і мешканці житлових будинків. Міськрада дякує усім небайдужим тернополянам за розуміння та допомогу.

Повідомляти про виявлені факти неналежного прибирання тернополяни можуть за телефонами.: +38 073 015 14 81 (Viber муніципальної інспекції) та на Цілодобову гарячу лінію 15-80,  +380673515710, +380674472919.

 

Головне фото: Інна Сирник.

Перейти до панелі інструментів