26.04.2024
Місто Новини Соціальні проблеми

Тернополян запрошують на благодійний забіг, щоб добудувати інклюзивний майданчик

7-8 листопада всі охочі можуть приєднатися до забігу “Подаруй світло” і таким чином допомогти облаштувати інклюзивний дитмайданчик біля тернопільського “Карітаса”. 

Внесок за участь – орієнтовно 250 грн, розповів ініціатор акції Сергій Кічула. Бігти можна скільки завгодно: хоч 100 метрів, хоч 21 км. Головне – долучитися до акції, а якщо є бажання та можливість – розповісти про неї іншим. Саме таким чином завдяки хештегу #Подаруй_світло учасники поширюють у соцмережах інформацію про забіг – знімають відеозапрошення.

Забіг буде відбуватися у двох форматах, аби було зручно всім. 8 листопада бігтимуть довкола Тернопільського ставу. Тоді ж учасникам роздадуть і медалі за участь. Хто не зможе приєднатися в той день, може пробігти будь-де в той час, коли йому зручно. Але потрібно скинути підтвердження, аби до 8 числа вже знали всіх учасників.

– Це може бути фото з забігу, або скрін із програмки, яка показує, скільки і де ви пробігли, – пояснює Кічула. – Їх можна надіслати на електронку uamriya@gmail.com.

Зрештою, це може бути навіть не пробіжка, а прогулянка з родиною, уточнюють організатори.

– Є люди, які питають, чи можна не бігти, а просто надіслати кошти на картку? – розповідає ініціатор проєкту. – Можна, але головна ідея забігу все ж – щоб людина долучилася до цього і духовно. До акції приєднується учасники з інших міст та навіть країн – є реєстрація із Словаччини.

Тих же, хто переймається, чи зможе пробігти довкола ставу, Сергій Кічула заспокоює: зачекають, доки всі учасники дійдуть до фінішу.

– На все виділяємо дві години. За цей час дехто планує двічі пробігти довкола озера. Якщо сумніваєтеся, чи вистачить сил, то можу заспокоїти: бігтимемо так, щоб встигали всі, – каже він.

Зареєструватися на забіг можна за посиланням. Там же є інформація про вступні внески. Рекомендований розмір – 250 грн, однак це лише побажання організаторів, кожен дає стільки, скільки зможе. Всі зібрані кошти підуть на доукомплектацію інклюзивного майданчика. Всі учасники отримають пам’ятну металеву медаль. Кошти на них дадуть меценати, пояснив Сергій Кічула.

Детальніше про забіг https://www.facebook.com/groups/473715003299533.

Рестрація та реквізити для внеску – за посиланням.

Головне фото: unsplash

Перейти до панелі інструментів