26.04.2024
Здоров’я Новини

У дитячому будинку-інтернаті під Тернополем – спалах коронавірусу

Спалах коронавірусу зафіксували епідеміологи в Петриківському обласному комунальному дитячому будинку-інтернаті. На даний час COVID-19 вже підтверджений у 14 працівників закладу. Про це виданню Терміново повідомила в.о директора обласного лабораторного центру Оксана Чайчук. 

– З метою попередження розповсюдження інфекції було проведено епідрозслідування, під час якого обстежено методом ПЛР 132 людини, в тому числі 60 працівників і і 72 підопічних, – каже вона. – Результати ПЛР тесту мають бути завтра, 21 жовтня. 

Наразі епідеміологи з’ясовують ймовірне джерело поширення інфекції, продовжує Чайчук. Встановлено, що перший випадок захворювання тут був 5 жовтня – захворіла сестра-господиня. Саме цього дня вона востаннє була на роботі. Після цього пішла на лікарняний. 

– 14 інфікованих знаходяться на амбулаторному лікуванні – у них легка форма захворювання, – зазначає  в.о директора обласного лабораторного центру. – Дитячий будинок-інтернат в умовах карантину працює в закритому режим, відвідування там не дозволені. Наразі всі підопічні скарг на здоров’я не мають.  

 

Перейти до панелі інструментів