07.05.2024
Новини

Детективна історія: тернопільська поліція допомогла повернути квартиру, яку віджали бандити

Ціла детективна історія сталася на Тернопільщині, яка тягнулася ще з 2017 року. 7 років у молодої жінки фактично забрали квартиру. Банда грузинів жила у помешканні, не сплачуючи за оренду жодної копійки. Та завдяки втручанню активіста та правоохоронців, квартиру таки вдалося повернути, – розповідає Роман Довбенко, який кілька днів тому поширив інтригуючий допис з обіцянкою розповісти усе.

“І так… Одного разу звернулася до мене за допомогою підписниця із міста Тернопіль. Її історія полягала в тому, що вона мала квартиру, яку здавала в оренду і це попало в очі професійним шахраям та вимагачам із відомої організованої злочинної групи грузинського походження…

У 2017 році, до неї злочинці підіслали дівчину (приманку), яка увійшовши в довіру фейковою історією ніби то вона не має де жити, бо її вигнали з дому, попросилася на місяць-два безкоштовно пожити в цій квартирі. Через два місяці, коли моя підписниця приїхала прийняти ключі та перевірити квартиру, то замість підготовки до виселення зустріла у квартирі грузинів із підозрілим зовнішнім виглядом, які чітко дали їй зрозуміти, що про квартиру треба забути та ніякі правоохоронні органи їй не допоможуть. Звісно, що протягом років дівчинка неодноразово зверталася до поліції, але кожного разу тільки ставала свідком, як поліція нічого й не намагається допомогти. Навіть були такі випадки, коли на виклик приїжджали поліцейські, а злочинці в прямому значенні плювали їм на форму, демонструючи, що вони впевнені у своїй безкарності, вже мовчу про випадки коли самій дівчинці погрожували неодноразово протягом тривалого часу. І так мотали роки, аж поки ця дівчинка в розпачі не звернулася до мене за резонансом…

Однак, оцінивши ситуацію я вирішив не поспішати із розголосом, а відразу ж приїхав у Тернопіль, порекомендувавши дівчинці ще раз звернутися в правоохоронні органи. (Розуміючи, що начальники вже не ті й попередньо неодноразово переконуючись, що вони хороші менеджери та професіонали своєї роботи). Хоча вона вже була настільки розчарована, що не вірила в якусь справедливість, однак я був іншого бачення і тому ледве на силу повіз її в Управління стратегічних розслідувань.

Не повірите, бо такого ніколи раніше не було, щоб Джиджора чи Юращук (ексначальник УСР які працювали виключно в цілях власного збагачення) звертали особисту увагу на проблеми простих людей, але в цей раз нас відразу ж погодився прийняти сам начальник області — Микола Рак. Не буду деталізувати, як це виглядало та як планувалася робота, однак результат прийшов значно швидше, ніж очікувала потерпіла (а заодно і не вона одна).

Також хочу уточнити таку деталь, що після затримання УСР та слідчими ГУНП тієї частини ОЗГ, яка мешкала в цій віджатій квартирі (це не моя заслуга), дівчинка наступного дня приїхала, щоб замінити двері виламані під час проведення слідчих дій, а там уже зустріла ту саму дівчину, яка і ввела її в оману (ще тоді у 2017 р.), собачку та нового грузина, якого не бачила раніше. Ну тобто можна зробити висновок, що дана ймовірна ОЗГ є досить великою та, мабуть, виходить за межі нашої області, а не є тільки локальною нашою обласною загрозою…

Однак станом на зараз, за допомогою співробітників УСР та ГУНП квартира повністю звільнена. А завдяки особисто начальнику ГУНП — Сергію Зюбаненку та його підлеглому — пану Осадці, який надалі контактував зі мною, було забезпечено повну охорону громадського порядку під час того, як потерпіла дівчинка ще раз зустрічалася та впускала у свою квартиру представників членів вищезгаданої ймовірної широко розвиненої злочинної організованої групи, щоб останні чемно повиносили з квартири всі свої речі та меблі.

Які досягнення в потерпілої…
1) Квартира звільнена по сьогоднішній день і ніхто ще не пробував продовжувати віджимати її.
2) Слідчий міського відділу поліції нарешті згадав та активувався відносно кримінального провадження, яке в них пролежало відкрите дуже багато часу, однак раніше нічого не робилося. Чи був саме слідчий зацікавлений у тому, щоб нічого не робити — не знаю. Однак завдяки пану Осадці далі все виглядає більш позитивно та обнадійливо.

Але ж не може бути все аж надто ідеально?)))
Питань нема, поліція зараз виглядає ніби на вищому професійному рівні… Принаймні, під час нового керівництва все частіше це помічаю.

Але «привіт» з місць позбавлення волі вже передавали, хоча не зовсім було зрозуміло кому саме адресовано. Дівчинці? Мені? Чи обидвом? Тому є ймовірність, що ви ще матимете можливість читати продовження даної історії”, – розповів активіст.

Фото ілюстративне

Перейти до панелі інструментів