27.04.2024
Здоров’я Новини

“Може банально не вистачити медпрацівників”: Степанов про зростання кількості інфікованих

За минулу добу в Україні госпіталізували 801 людину з підозрою на коронавірус. Також встановили антирекорд щодо кількості нових випадків — захворіли 4 633 особи, із них 229 дітей та 271 медпрацівник. Про це на вранішньому брифінгу розповів міністр охорони здоров’я Маским Степанов.

– Дуже швидко зростає кількість людей, які перебувають в лікарнях і мають середню важкість або важкий перебіг хвороби, – пояснює Степанов. – МОЗ протягом тривалого часу попереджало і говорило саме про таку ситуацію, що це все в нас може відбуватися, якщо ми не будемо дотримуватися правил нової реальності.

Така кількість пацієнтів у лікарнях може закінчитися плачевно, навіть якщо забезпечення обладнанням та медикаментами буде на найвищому рівні.

– В Україні спостерігається стрімке зростання також показника госпіталізації хворих. Наразі лікування в умовах стаціонару проходять 15 797 осіб. Але в будь-якої системи є відповідна межа. Ми можемо скільки завгодно вводити нові ліжка, підводити кисень, але банально в нас може не вистачити медичних працівників“, – підсумував міністр.

Загалом за минулу добу здійснили 50 734 тестування, у тому числі 29 527 досліджень методом ПЛР, а також 21 207 — методом ІФА.
Як повідомляє МОЗ, найбільшу кількість випадків зареєстровано у Харківській (460, в т.ч. м. Харків — 342), Дніпропетровській (334), Одеській (280), Хмельницькій (244) областях та у м. Київ (447).

Перейти до панелі інструментів