29.03.2024
Здоров’я Новини

Рівень захворюваності на ковід на Тернопільщині перевищує норму в 5,5 разів

Попри те, що рівень захворюваності в області майже не знижується і досі перевищує норму в 5,5 разів, відсоток зайнятих ліжок в області таки зменшується – окремі медзаклади повністю чи частково й надалі відводять спеціально під інфікованих коронавірусом.

Так, згідно даних Міністерства охорони здоров’я України, станом на 1 вересня, завантаженість ліжок у медзакладах Тернопільської області становить 49,8%. Мова йде про підтверджені випадки та випадки підозри на коронавірус.

Ще кілька днів тому цей показник перевищував норму у 50%.

 

Нагадаємо, днями обласна університетська лікарня відвела ще 66 ліжкомісць для хворих на коронавірусну хворобу, перед цим приймати хворих на ковід почала міська лікарня №3, де раніше проходили обсервацію тернополяни, котрі поверталися з-за кордону, – там виділили 50 ліжкомісць. Таким чином ліжковий фонд для надання допомоги хворим на COVID-19 в області збільшили до 1330 місць.

Незважаючи на це, наша область досі – в переліку регіонів, що не готові до послаблення карантинних вимог. В цьому переліку також опинилися Київ, Вінницька, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Харківська, Хмельницька, Чернівецька і Чернігівська області.

Перейти до панелі інструментів