26.04.2024
Здоров’я Місто Новини

У геріатричному пансіонаті в Петрикові – спалах коронавірусу. Заклад закривають на ізоляцію

На 14 днів на ізоляцію закривають геріатричний пансіонат неподалік Тернополя. Там у 24 людей виявили коронавірус.

У пансіонаті наразі проживає 160 підопічних та 88 працівників.  Днями так зафіксували спалах коронавірусу: у одного медпрацівника та 23 підопічних, наразі ж на коронавірус мають перевірити їх усіх – зразки вже відібрали. Про це розповіла на засіданні обласного штабу по боротьбі з коронавірусом виконувачка обов’язків директора Тернопільського обласного лабцентру Юлія Кравчук.

Аби уникнути розповсюдження вірусу, пансіонат на 14 днів закривають на ізоляцію. 25 працівників закладу весь цей час не виходитимуть з нього.

– З персоналу відібрали 25 людей, які готові перейти в режим ізоляції  і залишитися там на вказаний термін, – пояснив начальник обласного управління соцзахисту Володимир Боярський. – Весь цей час працівники будуть дбати про підопічних.

Обласний штаб вирішив виставити пости, аби не допустити нікого на територію закладу, забезпечити харчуванням та засобами індивідуального захисту. В самому ж пансіонаті підопічних, в яких вже виявили коронавірус, мають ізолювати від решти. Тих же, в кого хвороба протікає важко, мають перевести в медзаклад, спеціально відведений для лікування ковіду.

– Наразі стан усіх пацієнтів стабільний, по мірі необхідності ми будемо забирати їх в стаціонар, – уточнює Богайчук. – Одного пацієнта, який був у важчому стані, вже забрали у медзаклад.

За словами Володимира Богайчука, це вже не перший випадок зі спалахом у геріатричних закладах області. До цього їх фіксували у Збаражі та Почаєві.

Перейти до панелі інструментів