18.04.2024
Місто Новини

Хочуть у “помаранчеву” зону: Тернопіль вимагає в центральної влади змінити карантинні обмеження

На позачерговій сесії міської ради прийняли рішення звернутися до державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, міністрів охорони здоров’я Максима Степанова та інфраструктури Владислава Криклія, аби місто забрали із “червоної” зони. Тим часом місто не буде дотримуватись карантинних вимог, які мають діяти у вказаній зоні.

Відповідне звернення вже підготували. За словами начальника міського управління охорони здоров’я Василя Даньчака, за всіма показниками місто не могло потрапити до “червоної” зони. Натомість згідні на обмеження як для “помаранчевої”.

Нагадаємо, в “помаранчевій” заборонена робота закладів розміщення (крім готелів), діяльність розважальних закладів, ресторанів вночі, планова госпіталізація, дитячих таборів, масові заходи можуть проводитись з розрахунку не більше 1 людини на 20 кв. м.

За словами міського голови Сергія Надала, за час карантину місто зазнало збитків у 100 млн грн. А блокада, як називають рішення помістити місто в “червону” зону, принесе ще більше збитків.

Тож на сесії підготували наступний проєкт рішення:
– визнати, що рішення державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій про встановлення карантину і встановлення протиепідеміологічних заходів є такими, що не грунтується на нормах Конституції;

– рекомендувати суб’єктам підприємницької діяльності працювати, відповідно до рішення місцевої влади. Поліції – не штрафувати підприємців. Самим же підприємцям в міській раді обіцяють захист і допомогу, якщо їх таки почнуть штрафувати за недотримання карантинних вимог “червоної” зони.

– звернутися до міністра охорони здоров’я Степанова, щоб виключив місто з “червоної” зони.

– звернутися до міністра інфраструктури Владислава Криклія, аби скасувати незупинки поїздів у місті.

– забезпечити регулярні перевезення пасажирів у місті.

На сесії присутніми були 35 депутатів, всі підтримали проєкт рішення.

Крім того, 32 депутати висловилися за недовіру діючому уряду.

Перейти до панелі інструментів