24.04.2024
Здоров’я Місто Новини

Залишилося лише 5 вільних місць: у Тернополі інфекційне відділення переповнене хворими на COVID-19

Станом на ранок 22 червня у інфекційному відділенні міської лікарні швидкої допомоги Тернополя 80% ліжок уже заповнені. Про це Файному місту розповів директор медзакладу Ярослав Чайківський.

– На сьогодні на 50 ліжках інфекційного відділення лікарні є 39 пацієнтів, – розповідає медик. – Це 37 хворих із підтвердженим діагнозом і 2 пацієнти із підозрою, в них взяли забір на ПЛР-тестування, зараз вони чекають на підтвердження чи спростування. Із 39 пацієнтів троє – у важкому стані та потребують кисневого забезпечення. Стан здоров’я інших – середньої важкості.

В інфекційному відділенні боксовані палати розраховані на 1-2 пацієнтів. Палати на 2-4 поверхах також є двомісними, і лише у відділенні інтенсивної терапії розміщені разом 3 ліжка, тобто, одночасно там можуть перебувати троє пацієнтів на кисневій підтримці, зазначив Чайківський.

Так званих “чистих” палат, де ще не лежать хворі із діагностованим коронавірусом у відділенні лишилося мінімум.

– Ще маємо 3 незаповнені палати, дві двомісні і 1 одномісна. Це єдині 5 вільних місць, які не заповнені на сьогодні в інфекційному відділенні, – зауважив директор лікарні. – Ситуація дуже напружена. Якщо сьогодні надійде ще 5 пацієнтів, то на базі лікарні розгорнуть шпиталь. Пацієнтів з іншими діагнозами переведуть на лікування в інші заклади. 

Саму ж лікарню повністю перепрофілюють на прийом та лікування усіх хворих на COVID-19. Зробити це готові поетапно. Спершу перекриють одне крило, починаючи із терапевтичного відділення лікарні, пояснив Чайківський.

Що ж до самого лікування COVID-19, то воно, за словами медика, відбувається безкоштовно. Однак якщо в людини є супутні патології, як то проблеми із серцем чи цукровий діабет, то тут забезпечення медикаментами лягає на плечі пацієнтів – програмою фінансування цього не передбачено.

Фото: tvoemisto.tv

 

Перейти до панелі інструментів