27.04.2024
Здоров’я Місто Новини

У медзакладах Тернополя на COVID-19 захворіли лікар та дві медсестри

За останні два тижні в Тернополі фіксують значне зростання інфікованих коронавірусом. Серед тих, хто захворів, є і медпрацівники.

– По місту щоденно підтверджують від 8 і навіть аж до 15 нових випадків, як це було 6 червня, – пояснює ситуацію в Тернополі начальник міського управління охорони здоров’я Василь Даньчак. – До цього так багато нових лабораторно підтверджених випадків не було вже майже два місяці – від 15 квітня, коли зафіксували 9 випадків коронавірусу.

Перехід до адаптивного карантину багато хто сприйняв як вихід з карантину, наголошує епідеміолог, заступник директора обласного лабораторного центру Володимир Паничев.

– Чим більше буде хворих, тим вищий ризик захворіти і для медиків, – зауважує він. 

Один із таких випадків трапився вчора: коронавірус лабораторно підтвердили у лікаря та двох медсестер однієї з тернопільських лікарень.

– Вже встановили коло контактних осіб, – запевнив Даньчак. Чи пов’язані згадані випадки із їх професійною діяльністю, наразі невідомо. 

Загалом за весь період спостереження у Тернополі на COVID-19 захворіли 64 медики.

– А це 20,8% від усієї кількості медиків області, які інфікувались коронавірусом, – пояснює цифри Володимир Паничев. – 25 медпрацівників вже одужали.

Про інфікування коронавірусом серед своїх працівників лабораторного центру розповів і Володимир Паничев. За його словами, свого часу у двох співробітників виявили коронавірус. Однак ці випадки не пов’язані із їхньою роботою.

Нагадаємо, згідно даних міського оперативного штабу по боротьбі з коронавірусом, за останній тиждень в Тернополі лабораторно підтвердили 64 випадки коронавірусу. Загалом за весь період спостереження коронавірус виявили у 253 тернополян. По області ця цифра становить 1542.

Фото: Цензор.нет

 

Перейти до панелі інструментів