25.04.2024
Місто Новини

Відправляти автобуси на Кременеччину та Шумщину поки не ризикують

На Тернопільщині запустили внутрішньообласне сполучення, але Шумський та Кременецький райони поки “на замку”. Почали продавати квитки і на рейси в інші області, однак закритими досі залишаються одразу три сусідні: Львівська, Рівненська та Чернівецька.

На центральній автостанції “Тернопіль” на Живова вже почали продавати квитки на автобуси, які курсують в інші області та в межах Тернопільської. Однак два райони: Кременецький та Шумський, – наразі закриті, розповіла Файному місту начальниця відділу пасажирських перевезень Ганна Юрковська.

Там епідеміологічна ситуація не дозволяє відновити внутрішньорайонне транспортне сполучення. Станом на 1 червня за весь період спостереження на Кременеччині виявили 397 випадків коронавірусу, на Шумщині – 142. Лише від 28 травня в цих районах лабораторно підтвердили 12 та 6 нових випадків відповідно.

– Квитки на автобуси продають лише на сидячі місця. Всі в салоні мають бути в масках: і водій, і пасажири, – зазначає пані Ганна. – Поступово відновлюється міжобласне сполучення. На сьогодні немає рейсів до Рівненської, Львівської, Чернівецької та Закарпатської областей (вони не увійшли до переліку регіонів, де дозволили перейти на наступний етап послаблення карантинних заходів – авт.). А от до Івано-Франківська чи Хмельницького рейси є.

Якщо у пасажира немає маски, то кілька штук запасних є у водіїв. Однак придбати квиток на автовокзалі, не маючи цього засобу захисту, не вдасться. Людину просто не пустять до приміщення. Навіть у залі очікування наразі пасажирам перебувати забороняють. Стояти в чергах за квитками можна лише на відстані 1,5 метри одне від одного.

В перший день відновлення внутрішньообласного транспортного сполучення, як кажуть самі водії, пасажирів поки одиниці.

– По п’ять-шість, подекуди і по двоє буває, – розповідає водій Володимир, в салоні його автобуса є 23 пасажиромісця. – Якби було стільки пасажирів, як місць, то було би за щастя. Але то тільки перший день. Надіємося, потім буде більше людей.

Вартість квитків не збільшилася, запевнюють на касах автостанції. Водій автобуса до Хмельницького пан Микола розповідає, що наразі із 30 пасажиромісць в салоні продали квиток лише на одного.

– Але навіть за такої кількості рейс не відмінять, – запевнив чоловік. Вартість квитків на міжобласні рейси також не зросла, розповів він. Біля себе водій також тримає кілька масок для пасажирів.

Після кожного рейсу салон автобуса дезінфікують, в один голос повторюють самі водії.

Що ж до міжнародних перевезень, які розпочали роботу минулого понеділка, то наразі є рейси лише на Польщу.

Нагадаємо, з минулого понеділка в області частково відновили внутрішньорайонне сполучення. Сьогодні ввечері з Тернополя також пустять електрички за 5 напрямками.

У Тернополі автовокзал запрацював на повну

У Тернополі автовокзал запрацював на повну

Опубліковано Файне місто Понеділок, 1 червня 2020 р.

Фото: tv-4

Перейти до панелі інструментів