27.07.2024
Місто Новини

“Можуть догратися”: у Тернополі ломбарди й далі порушують карантинні заходи

Тернополяни періодично скаржаться поліції на ломбарди, які тишком-нишком все ж продовжують працювати в місті попри заборону. 

Про це на засіданні міського оперативного штабу для боротьби з коронавірусом розповів начальник Тернопільського відділу поліції ГУ НП Сергій Гаврилюк.

– Вчора складено один протокол спільно з муніципальною поліцією. Позавчора також проводили заходи, але довести їх до кінця не вдалось: працівниця ломбарду закрилась в приміщенні і перебуває там досі, – пояснює Гаврилюк.

На це міський голова Сергій Надал пояснив, що через діяльність ломбардів у місті зростає невдоволення тернополян.

– Донесіть до їхнього (працівників ломбардів – авт.) відома, що вони можуть догратися до того, що було з гральними автоматами в 2014 році. Нема мети їх штрафувати, мета – щоб вони просто перестали зараз працювати і виконували карантинні заходи, – заявив Надал.

Нагадаємо, відповідно до рішення оперативного штабу Тернополя від 3 квітня, на час карантину ломбарди повинні припинити свою діяльність.

– Наголошую, Кабмін дав рекомендацію відкрити ці установи. Місцеві органи самоврядування можуть вирішувати: робити їм це чи ні. Ми відкривати ломбарди не будемо. На цьому наполягають і медики, і правоохоронці, – пояснив тоді рішення штабу Сергій Надал.

Перейти до панелі інструментів