26.04.2024
Новини

300 багаторазових захисних екранів для обличчя отримають тернопільські медики

300  багаторазових захисних екранів обличчя виготовлено і вже пакуються до відправки медикам міста Тернополя. Волонтер Назар Хамуляк разом із дружиною Наталею та однодумцями організувались, налагодили промислове виробництво та виготовили першу початкову партію багаторазових захисних екранів обличчя.

– Сьогодні доставили 24 щитки, захисних екранів сімейним лікарям 3-ї міської поліклініки, – розповідає волонтер Назар Хамуляк. – Це те, що на даний момент ми встигли зробити, адже весь процес займає багато часу. Спочатку ми закупили матеріал, тоді хлопці вирізали лазерами, а пізніше матеріали потрібно скласти докупи. Не скажу, що ці захисні екрани супер професійні, але у випадку якщо поламаються, надаємо ще мінімальний запас. Завтра доставимо в швидку допомогу.

Чоловік розповів, що потрібна допомога для  з’єднання матеріалів захисного щитка. У процесі нічого важкого робити не потрібно, але не вистачає робочих рук, хоча й допомагають друзі. Тому розглядають варіант передавати конструкції лікарям у розібраному вигляді.

Вони використали складський запас матеріалу підрядника, де каркас має 3 мм (полістирин), захисний екран 0,7 мм (полівінілхлорид).  Креслення прототипу розроблені хлопцями з Івано-Франківська та вже успішно застосовуються. Назар Хамуляк готовий надати інформацію проекту, накреслення волонтерам з інших регіонів України.

– Проект досить успішний, вважаю його найкращим з того, що можна зараз швидко, дешево і якісно виготовити, не видумуючи складних виробничих процесів, – повідомив на власній сторінці в Фейсбук чоловік. – Усю інформацію з радістю передам далі тільки для волонтерського руху, без комерції.

Наступне завдання у волонтерів виготовити 5 тисяч штук, щоб забезпечити захистом всіх, хто залучений до боротьби з пандемією в місті та по можливості у районах області. Волонтер наголосив, що від сьогодні розпочинає передачу екранів лікарям  і вже склав початковий маршрут.

Для того, щоб повідомити про потребу в такому виді захисту телефонуйте за номером 067 727 07 57  (Назар Хамуляк)

Волонтер звертається із просьбою до підприємців з наданням коштів, щоб мати змогу допомогти районам області. Номер карточки:

5168 7427 1287 5057 (Хамуляк Наталія Миколаївна)

 

Перейти до панелі інструментів