27.04.2024
Новини

Купити чи продати сільськогосподарську продукцію під час карантину тернополяни можуть у Facebook-спільноті

У соціальній мережі Фейсбук нещодавно з’явилася група “Від села до міста – продукти Тернопільщини”. Створена для того, щоб підтримати малий бізнес з пріоритетною увагою на виробників сільськогосподарської продукції. Вже понад 500 людей є учасниками групи та біля 20-ти осіб розмістили свої оголошення, рекламу про продаж, або купівлю якогось товару. 

Сьогодні велика кількість малих підприємців, зокрема, сільськогосподарські товаровиробники втратили можливість продавати свої товари через закриття ринків, – розповів засновник групи та адміністратор Святослав Абрам’юк. – Більшість Тернополян купують продукцію тільки в магазинах, по досить високих цінах, а малий та середній бізнес зникають. 

Учасниками групи можуть бути лише жителі міста Тернополя та області. Вони повинні виконувати правила вказані групою. За цим слідкує засновник групи та адміністратор Святослав Абрам’юк:

  • Я дивлюсь, чи всі оголошення від малих підприємств, чи це продукція, яка підлягає правилам групи, чи дотриманні етичні норми, – наголосив чоловік. – Але як такого сильного контролю немає. Кожен учасник ознайомлюється з правилами, які зрозумілі та лаконічні.

 

Зміст правил групи:

  1. Пріоритет в даній групі мають виробники життєво важливих товарів та сільськогосподарської продукції: зокрема це молочна, хлібобулочна та м’ясна продукція; ін.
  2. Пропонуючи свій товар ви повинні вказати:

– ваше прізвище та ім’я, назву організації чи підприємства;
– контактні дані;
– можливі варіанти їх доставки чи отримання товару;
– іншу важливу інформацію.

  1. У випадку неможливості організувати доставку продукції чи надання послуги відповідно до правил Режиму надзвичайної ситуації ми можемо вам допомогти.
  2. Якщо ви плануєте самостійно доставляти товари обов’язково потрібно врахувати правила безпеки під час доставки на час карантину, інформація за посиланням – https://cutt.ly/Atnx74m

Правила цієї групи (для учасників):

  1. Важливо дотримуватись теми групи.
  2. Писати свої запити та потреби щодо с/г продукції. Зокрема чітко вказувати який товар вас цікавить, основні вимоги до нього, а також контакти.

Крім правил та вказівок Святослав Абрам’юк в групі звернувся з просьбою робити знижки та давати чайові у цей досить складний час. Спільнота – це простір для дружнього спілкування. Це не місце для злоби, ненависті, релігійних чи політичних цькувань чи міркувань. Тут немає місця забобонам – мікроби ставляться до всіх нас однаково.

Зараз на сайті можна зустріти оголошення: продаю молочну продукцію, мед, м’ясо, вареники, щепи дерев та інше.

Скільки буде жити група, чоловік не знає, спостерігатиме за активністю людей:

– Я планував створити цю групу тільки на час карантину, але можливо і продовжу, якщо буде активність – розповідає Святослав Абрам’юк. – Група живе навіть не тиждень, але вже багато людей подали свої оголошення та отримали зворотний зв’язок, у них з’явилися клієнти. Думаю, якщо після карантину буде попит, то група продовжить своє існування. 

Долучитися до спільноти можна за посиланням.

 

Перейти до панелі інструментів