28.03.2024
Новини

5 фільмів, знятих за мотивами книг відомих авторів

Якщо не вистачає часу на читання, не має під руками книги і всі книгарні закриті через карантин, а дізнатись сюжет відомої книги хочеться, є альтернатива – екранізація. Ми підготували топ кращих фільмів на основі відомих книг.

Дівчина у потязі (2016)

Щодня потяг проносить Рейчел повз чудовий котедж, де живе ідеальна, на перший погляд, пара. Але одного дня все змінюється. Рейчел бачить те, що їй бачити не слід, і виявляється втягнутою в заплутану історію. Фільм, знятий за однойменним романом Поли Хокінс.

І нікого не стало (2015)

Міні-серіал про вісім незнайомих між собою людей запрошені до чудового замку, розташованого на острові. Зібравшись за столом, гості дізнаються, що господарів немає в будинку, а єдиними мешканцями замку виявляється сімейна пара слуг. Саме вони ставлять грамофонний запис, який звинувачує у вбивствах всіх присутніх і загрожує покаранням за скоєне. Тепер кожен день у замку хтось помирає, але хто ж це робить, якщо на острові крім них нікого немає?

Фільм знятий по детективного роману Агати Крісті «Десять негренят»

Вбивство в «Східному експресі» (1974/2017)

1930-й рік. Поїзд «Східний експрес» розсікає розкішні поля, везучи в далечінь своїх пасажирів. Подорожуючи по Європі в шикарних вагонах, вони мало турбуються про тяготи життя … або це тільки так здається: як грім серед ясного неба був знайдений труп одного з пасажирів. Досвідченому детективові Еркюлю Пуаро предстоїть з’ясувати у кого ж був мотив, і хто злочинець.

В 2001 році за мотивами детективного роману усіма улюбленої британської письменниці Агати Крісті був також знятий ще один однойменний фільм під режисерством Карла Шенкеля, який не заслужив широкої уваги публіки і залишився непоміченим.

Основними і улюбленими екранізаціями залишилися фільми 1974 року з Альбертом Фінні в головній ролі і сучасне кіно 2017 року з Кеннетом Браном.

SEV Murder on the Orient Express

Код Да Вінчі (2006)

Дія гостросюжетної кінокартини розгортається у Франції, коли відбувається загадкове вбивство куратора Лувру. Головні герої Роберт Ленгдон — гарвардський професор і французький криптограф Софі Неві намагаються розкрити таємницю смерті куратора, чіпляючись в ході розслідування за нові історичні загадки, відповіді на які можуть сколихнути основи церкви і релігії в цілому. Перешкодами на шляху до розгадок, які зберігалися століттями, стане не тільки французька поліція, а й давня секретна могутня організація.

Американський трилер з елементами містики був знятий за романом і бестселером Дена Брауна «Код Да Вінчі». Кіно викликало бурю обурення з боку католицької церкви, а показ заборонили в п’яти країнах, але це не скасовує шедевральності книги і її екранізації.

Щиголь (2019)

Головний герой — молодий хлопець Тео Деккер, який за волею долі втрачає матір і стає шахраєм в торгівлі антикваріатом. Життєвий вир подій захоплює Тео: він закохується, розчаровується, знаходить друга, наставника і проблеми з законом і бандитами, які бачать в Тео перешкоду на своєму кримінальному шляху.

Гостросюжетний фільм «Щиголь» став екранізацією однойменного роману бестселера американської письменниці Донни Тартт.

 

Перейти до панелі інструментів