18.04.2024
Новини

В одному із під’їздів на Броварній у Тернополі з’явилися коробки для сортування сміття

Мешканці ОСББ на вулиці Броварній, що на Новому Світі у Тернополі, сортуватимуть сміття у спеціальні кольорові коробки. Їх встановили у під’їзді будинку. 

Спільно з однією із компаній, яка спеціалізується на виготовленні упаковки, активіст Андрій Підгурський зініціював розмістити коробки для сортування відходів в ОСББ на вулиці Броварна,12. 

– Досвід сортування сміття виніс, мешкаючи в Польщі, де брав участь в екологічних роботах, – розповідає автор ініціативи сортувати сміття у спеціальні коробки Андрій Підгурський. –  Для мене дуже важливо, щоб у моїй батьківщині, домі люди відповідально сортували відходи.

У комплект входять чотири коробки: для скла, пластику, металу та батарейок. 

–  Я давно сортую сміття вдома, але не було таких коробок, тому приходилось викидати все в один смітник, – ділиться мешканка будинку Галина. – Ще вивчаю правила, які вказують, що можна поміщати в ці коробки, а що не підлягає переробці.

Презентували як працює ініціатива молодші мешканці будинку. Семирічний Дмитро та дворічний Віталик помістили картонні матеріали та батарейки у потрібні коробки, чим показали, що батьки ознайомили їх із правилами використання.

Також мешканці планують створити артистичний мурал на фасаді будинку.

– На зовнішній стіні будинку створимо артистичний мурал, – розповів Андрій Підгурський. – Художники намалюють деталі, які будуть асоціюватись із вулицями, будинками, подвір’ями нашого мікрорайону.

Такі ж коробки планують невдовзі передати у навчальні заклади Тернополя. 

 

Перейти до панелі інструментів