19.04.2024
Новини

Тернополяни вшанували пам’ять Тараса Шевченка

З нагоди 159-х роковин після смерті Великого Кобзаря, тернополяни зібралися біля пам’ятника Тарасові Шевченку, щоб покласти квіти та вшанувати пам’ять українського поета, художника, просвітителя. 

Учні 3-тьої та 24-тої шкіл читали Шевченкові вірші, а студенти Галицького коледжу ім. В’ячеслава Чорновола виконали літературно-музичну композицію “Шевченко і сучасність”. Покладання квітів відбулось під “Заповіт” і “Реве та стогне Дніпр широкий” у виконанні народного аматорського хору ім. І. Кобилянського. 

– Шевченко промовляє до нас і сьогодні відвертими словами, що потрібно бути  відданими своїй державі, не виїжджати за терени, щоб служити там панам, – розповідає громадська діячка Дарія Чубата. – Давайте тут разом будувати країну такою, якою хочемо бачити, такою, яку він бачив. Пророк Тарас Шевченко наказує нам не піддаватись провокаціям, відстоювати свою точку зору, честь, гідність, мову. 

– На такий захід прийшов, бо важливо вшанувати відому людину, яка творила історію, доносила правду і крізь покоління залишилась у серцях багатьох, – ділиться студент Віталій. – Тарас Григорович – пророк, слова якого відгукуються і сьогодні, задумуючись над рядками і наслідуючи його поривання ми зможемо змінити багато. 

– Горджуся, що я українка, що у моїй країні народився і творив такий геній як Тарас Шевченко, – розповідає співачка хору ім. І.Кобилянського Євгенія Шевчук. – Таку людину неможливо не любити, він даний Богом нам, щоб ми усвідомлювали як ми маємо боротись за землю, своїх рідних. Я кожен рік іду сюди, щоб поклонитись. Нам потрібно більше приділяти увагу молоді, щоб вони читали, вивчали творчість, але впевнена, що всі з повагою ставляться до цієї людини.

 

Перейти до панелі інструментів