24.04.2024
Новини

У Тернополі розширять парковки та кільце біля “Шостого магазину”

У Тернополі розглядають проекти про влаштування парковки на вул. Замкова (в районі перинатального центру), вул. Соломії Крушельницької (на перехресті від вул. Чехова) та вул. Живова біля автовокзалу. Про це повідомили працівники патрульної поліції Тернопільської області.

– Ми спостерігаємо таку ситуацію, що кількість паркомісць зменшується за рахунок новобудов, різних торгових об’єктів, лише автомобілів менше не стає, – повідомляє начальник відділу безпеки дорожнього руху УПП в Тернопільській області Андрій Петрук. – Виникають затори, ДТП, це погіршує безпеку дорожнього руху. По вулиці Соломії Крушельницької на перехресті від вул. Чехова плануємо забрати зелену зону до двох метрів в ліву сторону, щоб з правої сторони упорядкувати правильність парковки, яка там вже є, але машини паркуються так званою “ялинкою” і на проїзній частині залишається менше місця. Ми розширимо цю частину території, щоб будь-який транспорт їхав без проблем. Таку ідею вже підтримали органи місцевого самоврядування.

– На вул. Живова ситуація з паркуванням покращилась через встановлення нового торгового центру, де є хороша територія для паркування авто, – доповнив начальник управління патрульної поліції Богдан Шевчук. – Єдина проблема, що там зупиняється громадський транспорт і виникають затори. Оскільки парковка і зупинка не можуть знаходитись поруч, потрібно змістити, збільшити територію для паркування. Ми думаємо, як це зробити. 

Також планується реконструкція кільця на перехресті вулиць Бродівська-Збаразька біля “Шостого магазину”. 

– Через те, що кільце у формі еліпсу, там виникають різні незручності, – говорить Андрій Петрук. – Якщо його збільшити в два рази і витягнути в сторону Бродівської, через це транспортні потоки будуть безпечно переміщатись. Також пішохідні переходи змістяться нижче і парканом закриваються деякі ділянки.

Перейти до панелі інструментів