19.04.2024
Новини Розслідування

Дубль два: хто постачатиме в тернопільські дитсадки яловичину

Управління освіти і науки Тернопільської міськради визначило переможцем у тендері на постачання в дитсадки міста яловичини фірму, чий директор як ФОП був оштрафований АМКУ за узгоджені антиконкурентні дії на торгах.

Йдеться про майже двомільйонний тендер (1 млн 950 тис.) , оголошений 28 грудня 2019 року на м’ясо яловиче. Претендентів було лише двоє – ФОП Маник Неля Іванівна та ТОВ “Микулин”. Перемогло із пропозицією 1 млн 894 тис.500 грн ТОВ “Микулин”.

І вже 27 січня 2020 управління освіти та ТОВ “Микулин” підписали договір на постачання 15 тис. кг м’яса, по 126,30 за кг. Як зазначено в додатку до договору, м’ясо постачатиме у 34 дитячі садки та 4 навчально-виховні комплекси.

За даними youcontrol, співзасновниками ТОВ “Микулин” є Олійник Роман Ярославович (50%) та Бурмас Ірина Романівна (50%). Обидва прізвища згадувані у вересневому рішенні АМКУ про розпил 19 освітянських тендерів в області.

Зокрема, як ми писали у статті “Торік – тесть, цьогоріч – зять: хто постачатиме свинину у тернопільські дитсадки”, восени 2019 року Адміністративна колегія територіального відділення Антимонопольного комітету в Тернопільській області оштрафувала підприємців Романа, Світлану та Юрія Олійників, Романа Галавана та Володимира Тхорика на 503 тис. грн за антиконкурентні дії на торгах. Усі ці оштрафовані  особи як ФОПи не можуть протягом трьох років подаватись на відкриті торги. Тим не менше, дехто знайшов вихід із цієї ситуації, замінивши одного члена сім’ї на іншого, як-от у випадку із тендером на свинину. Тепер же виходить, що знайшла вихід із ситуації ще одна родина із групи вищезгаданих підприємців – родина Олійників. Причому, інтерес у тендері на яловичину має, виходить, не тільки вона.

Адже другий співзасновник ТОВ “Микулин” – Бурмас Ірина Романівна. Остання є донькою оштрафованого Романа Галавана та дружиною ФОПа-переможця у цьогорічному тендері від управління освіти міськради на свинину – Тараса Бурмаса.

Тож виходить, одні і ті ж люди, “дискваліфіковані”, так би мовити, на три роки АМКУ, і надалі займаються постачанням м’яса, але трохи в іншій складі.

Причому, що документація переможців, подана на тендер щодо свинини, що документація, подана на тендер щодо телятини, виготовлена на одних і тих самих пристроях.

Перейти до панелі інструментів