24.04.2024
Новини

На Микулинецькій і 15 Квітня світлофори працюватимуть у режимі “зеленої хвилі”

У Тернополі світлофори працюватимуть у спеціальному режимі, під час якого зелене світло горітиме на всій вулиці. Це дозволить транспорту проїхати певний відрізок дороги максимально швидко. В управлінні патрульної поліції Тернопільської області повідомили, що планують запровадити “Зелену хвилю” на вулиці 15 Квітня та вул. Микулинецька.

– Плануємо в експериментальному вигляді “Зелену хвилю” по вулиці “15 Квітня” до Збаразького кільця, адже там великий наплив транспорту та затори, – говорить начальник відділу безпеки дорожнього руху УПП в Тернопільській області Андрій Петрук. – Також демонтуємо нерегульований пішохідний перехід на цій вулиці, адже  неподалік є регульований світлофор. Люди частіше переходять там, де їм скоріше, а це викликає незручності для водіїв, адже приходиться частіше зупинятись, ну і небезпеку для пішоходів. Тому одного світлофора на одній ділянці достатньо. 

Таку практику частіше використовують на найбільших транспортних дорогах міста, тому як експеримент будуть застосовувати на вул. Микулинецька та спостерігати за результатами.

 

Перейти до панелі інструментів