29.03.2024
Історична спадщина Молодь Новини

У Тернополі вшанували загиблих під Крутами

29 січня, у День пам’яті Героїв Крут, у Тернополі відбулась тематична акція “Пам’ятай про Крути”. Вшановували пам’ять юнаків у дворі Тернопільського історико-меморіального музею політичних в’язнів. Усі присутні запалювала лампадки та спільно молились, а історичну довідку навів історик Володимир Бірчак та провів аналогію між тією гібридною війною, яка тривала з 1917 по 1921 рік і сучасною війною, яка триває з 2014 року. 

– Сьогоднішній захід присвячений пам’яті крутянців, які поклали своє життя, обороняючи маленьку станцію на Чернігівщині понад 100 років тому, – розповідає Леся Голик. – Багато молоді залучені до організації заходу з метою вшанування тих молодиків, які такого ж віку як і ми. Також для усіх присутніх ми приготували частування, адже врахували, що сьогодні буде холодно, то для заохочення людей зварили теплу страву.

 

– Разом із спільнотою Тернополя, з військовослужбовцями свого зонального відділу прийшли вшанувати пам’ять хлопців, які зробили геройський вчинок, – ділиться офіцер-психолог Тернопільського зонального відділу Військової служби правопорядку, молодший лейтенант Юлія Євстратова. – Українці завжди готові стати на оборону землі, навіть меншими силами ніж у ворога. Не прийти сюди просто не можливо. Військові відвідують такі заходи завжди, адже це наші побратими, з яких  ми беремо приклад.

Перейти до панелі інструментів