26.04.2024
Новини

На рік Тернопіль стане “Молодіжною столицею України”

24 січня в Українському Домі “Перемога” відбувся Всеукраїнський молодіжний форум «Молодь Offline». Головною причиною зустрічі молоді, громадських організацій, місцевої влади та гостей з інших областей стало офіційне передання звання “Молодіжна столиця України” місту Тернопіль. Тому цей рік у Тернопільській громаді оголошено Роком молоді.

На захід завітали представники Міністерства культури, молоді та спорту України, гості з міста Кам’янець-Подільський, яке стало переможцем конкурсу торік. Вони привітали тернополян та підготували гімн молодіжної столиці, який виконали група “Експансія”.

Вступне слово висловив  заступник Міністра культури, молоді та спорту Олексій Сівірін.

– Тернопіль заслужено отримав це звання, – наголосив пан Сівірін. – Очевидно, що це результат спільної роботи молоді і я надіюсь, що це надихне ще більше створювати у цьому році. У вас дуже позитивні, творчі люди, тому бажаю цим  організаціям, які є у Тернополі, об’єднатися, щоб спільно розуміти потреби сучасності.

– Ми до цього йшли три роки, завжди враховували помилки, які робили в попередні роки, щоб заслужено отримати це звання, – доповнив промову міський голова Тернополя Сергій Надал. – Наша комунікація між молоддю і громадськими організаціями стала кращою, тому будемо разом працювати ще активніше.

Після урочистої частини заходу проводились панельні дискусії з активістами у сфері молодіжної політики, учасники форуму презентували свої вироби, досягнення та спілкувались із гостями.

– Цей форум був створений, щоб залучити більшу кількість студентів, дати різні можливості для молоді, – розповідає голова представницької ради студентів ТНЕУ Василина Пахолок. – Я як студентка хочу розвиватись не тільки у стінах університету, а й у місті. Тому мені цікавий цей захід.

– Дивлячись на учасників форуму, скажу, що молодь це не вікова категорія, це спосіб життя, світогляд, – ділиться викладач ТНТУ ім. В. Пулюя, працівник Центру Науки Тернополя Юрій Скоренький. – Мені більше років, ніж учасникам цього заходу, але я завітав повний ентузіазму, сил, ідей. Щасливий, що у конкурсі на молодіжну столицю переміг Тернопіль. Це свято моє і кожного з нас. Сьогодні ми можемо ділитись своїми навиками і знаннями. Я презентую виріб, який імітує чорну діру, щоб діти мали уявлення як воно виглядає і працює.

До учасників форуму у Тернопіль завітав спеціальний гість – фронтмен гурту «Антитіла», молодіжний посол ЮНІСЕФ в Україні Тарас Тополя. А пізніше відбудуться інтелектуально-розважальні ігри та молодіжна вечірка.

– Ми прийшли, щоб представити себе, свої досягнення, свій університет, – розповідає голова студентського уряду ТНПУ ім. В. Гнатюка Мизайло Боднар. – Багато людей підходило до нас, запитували про нашу діяльність. А ми розповідаємо про те, як молоді розвиватись, знаходити себе. 

Перейти до панелі інструментів