27.04.2024
Новини

У міській раді стверджують, що місто прибирало 30 одиниць техніки. 70% тернополян її не бачили

З 08:00 год. 9 січня до 08:00 год. 10 січня в Тернополі працювало близько 30-ти одиниць спеціалізованої техніки, що очищали вулиці і тротуари міста від снігу, йдеться у повідомленні прес-служби Тернопільської міської ради.

Прибирання доріг, тротуарів та бульварів у Центрі, Новому світі, масивах Сонячний та Східний здійснювала підрядна організація ТОВ «Авакс Проф», на масиві «Дружба» – КП «Міськшляхрембуд», а об’їзні шляхи та дороги у Кутківцях, Пронятині і Березовиці прибирали техніка і працівники ТОВ «Техно-Буд-Центр», стверджують у міській раді. Далі детально перераховують скільки одиниць і якої техніки задіяли у прибиранні тротуарів та доріг.

9 січня ввечері на сторінці видання Терміново Новини Тернопільщини  ми провели опитування, чи помітили тернополяни посипані дороги і тротуари. Станом на 12 год. 20 хв. 10 січня в опитуванні взяли участь 333 користувачі соцмережі, 73% з них заперечили посипані вулиці.

Наразі проблема відпала через потепління, але міська рада попереджає, що у Тернополі за прибирання прибудинкових територій взимку відповідають управителі житлового фону міста (так звані ЖЕКи або ОСББ), за прибирання міжквартальних проїздів – ЖЕКи. Дізнатися, яка організація відповідальна за прибирання тієї чи іншої ділянки, та отримати їхні контактні дані можна на Інтерактивній карті відповідальності за прибирання міста у зимовий період,яку розробила Тернопільська міська рада.

Інформацію (з доданим фото) щодо неналежного прибирання дворів, міжквартальних проїздів чи доріг мешканці можуть надсилати на Viber за номером +38 073 015 14 81, або зателефонуваши на Цілодобову гарячу лінію 15-80. Перевірку скарг мешканців щодо незадовільного прибирання здійснює управління муніципальної інспекції Тернопільської міської ради.

 

Перейти до панелі інструментів