24.04.2024
Новини

Учасник АТО із Заліщицького району отримав 821 тис. гривень для придбання квартири

Сертифікат на перерахування коштів на спеціальний рахунок для отримання житла отримав учасник АТО, інвалід ІІ групи, житель Заліщицького району Дмитро Терешкун. Він має право протягом року обрати самостійно місце та площу майбутньої квартири, враховуючи отриману суму. 

  • Я пішов стопами діда, який був військовим і загинув, — розповідає пан Дмитро. — Ще 35 років тому я почав свою службу державі. А останній час побував в ротації з боку Бахмутської траси, в селищі Кримське, Зайцеве в 54 бригаді, 2 ротації.  Почав з командира відділення, а дослужився за майже 3 роки, до начальника бригади, де під командою мав 5 тисяч осіб. Я вже пенсіонер 63 роки, хотів би йти захищати ще країну, але не беруть. Квартиру плануємо купити в Тернополі, варіантів багато. Чекаю з 2015 року, але черга пересувалась, змінювалась. 

Разом із чоловіком на вручення прийшла його дружина Людмила:

  • Я вже 40 років підтримка для чоловіка, не тільки останній час. Дуже рада, що ми дочекались цього дня, – каже пані Людмила. – Зараз ми живемо в Заліщиках в будинку моєї матері. Свого житла не маємо, але тепер це не проблема. У нас двоє синів, невістка та внучка Настя. Тому квартира дуже потрібна. Дякуємо усім і вітаємо зі святами.

Постанова Кабінету Міністрів України передбачає те, що учасники бойових дій, інваліди війни І та ІІ групи, члени сімей загиблих чи учасники бойових дій з числа переселених осіб, потребують поліпшення житлово-комунальних умов. Сьогодні на Тернопільщині у черзі перебуває 10 таких громадян. 

– Нагадую, що для Заліщицького району цього року було виділено 9 квартир, а в цілому 12, —повідомляє директор департаменту соціального захисту населення тернопільської облдержадміністрації,  Вадим Боярський. — До наступного року 1 квітня Громадяни мають право подати документи на отримання такої компенсації. У кожного суми виплати є різними. Це залежить від сім’ї, обставин та потреб.

Перейти до панелі інструментів