25.04.2024
Новини

Тернопільські Санта Клауси бігли 5 кілометрів (фоторепортаж)

Ранок 28 грудня відзначився не тільки довгоочікуваний снігом, а і традиційним забігом Санта Клаусів набережною тернопільського ставу. Стартували бігуни о 9 ранку після спільної розминки.

 

– В такому забігу беру участь близько двох років, також самостійно бігаю, – розповідає Олександр Хома. – Сьогодні буду проводити розминку та бігти. Бажаю успіхів учасникам.

Цього року кількість учасників стала рекордною, 84 учасники одягнені в елементи новорічного костюма Санти.

  • Щиро радію, що відбувається змагання “Sаnta run” втретє, – ділиться Галина Федорович, директор Міського центру фізичного здоровя населення. – Сьогодні рекордна кількість учасників, серед них як і спортсмени так і бігуни аматори.

Наймолодша учасниця 12-річна Анна Чикерда, найстарший учасник – 63-річний Андрій Сидорчук.

– І це приємно, що ми об’єднуємо різні покоління, – додає Галина Федорович. –  Цікавий цей захід тим, що він є костюмований, це дає додатковий настрій. Люди не боряться за призові місця, але першу трійку лідерів ми будемо відзначати, адже підготували пам’ятні медалі спеціально до цього дня, які вручимо усім учасникам.

Учасники долали 5 кілометрів вздовж набережної, тоді парком поруч з причалом, тоді біля заводу та долаючи ще одну точку, прямували на фінішну пряму. Переможцями забігу стали Олександр Громяк, Михайло Гуранін та Назар Черній, які є постійними учасниками спортивно-масових заходів та фінішували за 18 хвилин.

– На Тернопільсткому “Runday” я вдруге. На такому призовому місці вперше, – зізнається Михайло, другий фіналіст, із м. Золочів (Львівська обл.) – Скоріше на пів-марафоні я познайомився з багатьма учасниками, вони стали мені як сім’я, тому я тут бігаю часто. Я вже знав хто мене обганяє, кого я. Тому зараз беру тортик, чай і йду спілкуватись з людьми.

 

Перейти до панелі інструментів