28.03.2024
Анонс Новини

Чим здивують тернополян 30 наметів на Театральному майдані

30 локацій зі зразками того чи іншого виду мистецтва та майстер-класами стоятимуть на Театральному майдані з 12.00 по 15.00 год. у неділю, 13 жовтня.

“Культурні пікніки” – похідні від наукових.  Ідею підтримав Український культурний фонд, і Тернопіль стане одним із двох міст, де відбудеться захід. 22 вересня «пікніки» відбулись у Харкові.

  • На Театральному майдані стоятимуть 30 наметів, де будуть показувати різні культурні напрями, – розповідає координатор «Наукових пікніків» Христина Білінська. – Це буде і дизайн, і мода (Галицький коледж). Буде представлена і станція юних техніків, й Інститут мистецтв педагогічного університету.

У заході візьмуть участь художня школа, дві музичні, концертні агенції, Палац культури «Березіль», ляльковий театр, краєзнавчий музей.

  • Мені як начальнику управління культури болить відсутність комітету з культури, Міністерства культури, тому мусимо стати форпостом і показати, що культура – це головна складова української ідеології, – говорить начальник управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради Олександр Смик. – Цей захід цікавий для мене тим, що можна побачити нові таланти, визначити їх і підтримати протягом року.

Формат open air (просто неба) – добрий привід доторкнутися до мистецтва, додають організатори. У неділю на Театральному майдані можна буде не тільки побачити усі його види, а й стати учасниками творчого процесу. Тернополян запрошують навчитися творити казку, побачити відтворення обряду весілля, спробувати самому створити той чи інший виріб. Про облаштування громадського простору розповідатимуть представники ГО Urban.te.

 

Перейти до панелі інструментів