19.04.2024
Новини

52 адміністративні протоколи щодо порушень виборчого законодавства склали у поліції

За перебігом виборів на Тернопільщині спостерігають правоохоронці. Як запевнили у поліції, на території краю усі 1183 виборчі дільниці розпочали свою роботу. Дві дільниці для голосування відкрилися із незначним запізненням: у Тернополі та Гусятинському районі. Затримка була на 20-30 хвилин. Зараз вони працюють у штатному режимі.

  • Загалом з початку виборчого процесу надійшло 125 звернень, які пов’язані з порушенням виборчого законодавства, – каже начальник поліції у Тернопільській області Олександр Богомол. – Шість із них залишаються ще не розглянуті, за іншими складено 52 адміністративні протоколи.

У день виборів, додає Олександр Богомол, є кілька звернень щодо порушень виборчого законодавства, але вони не адміністративного і не кримінального характеру.

Правоохоронці посилено забезпечують охорону публічного порядку та безпеку громадян під час волевиявлення. Загалом до несення служби задіяно 2643 особи, серед яких не лише поліцейські, а й військовослужбовці Нацгвардії, співробітники управління надзвичайних ситуацій.

Працівники поліції звертаються до мешканців краю дотримуватися закону та порядку в день виборів.

Перейти до панелі інструментів