29.04.2024
Новини Розслідування Спецпроекти

(Не)виконані обіцянки, нові програми і статки нардепів Тернопільщини, які балотуються знову. Частина III: Тарас Юрик

Інформагентство “Терміново” продовжує серію аналітичних матеріалів у рамках проекту “Другий шанс”. Ми аналізуємо діяльність чинних депутатів Верховної Ради від Тернопільщини, які претендують на депутатський мандат повторно. В інформаційно-аналітичній системі ЦВК «Позачергові вибори народних депутатів 2019» є шість прізвищ кандидатів, які зараз є чинними нардепами  – Микола Люшняк (БПП), Тарас Пастух («Самопоміч») і Михайло Головко («Свобода»), Ігор Побер («Удар»), Олег Барна і Тарас Юрик (БПП). 

Одномандатний виборчий округ №165 із центром у Зборові знову спробує завоювати переможець виборчих перегонів у 2014 р. від БПП Тарас Юрик. Тоді йому довірилось 45% виборців округу (понад 55 тисяч).

Коротке досьє. Тарас Юрик, 38 років, чинний депутат ВРУ від БПП. Випускник ТНЕУ. До 2014 року працював у різних банківських установах та приватних підприємства на керівних посадах. У 2014 році переміг на одномандатному виборчому окрузі №165 і став народним депутатом ВРУ 8-го скликання. Від лютого 2017 — керівник громадської спілки «Федерація футболу Тернопільської області».

Електронна система реєструвала Тараса Юрика на засіданнях парламенту 525 разів (92% засідань). Депутат подав 27 запитів.

 

Чи виконав Тарас Юрик передвиборні обіцянки

За даними порталу «Слово і діло», у Тараса Юрика було шість обіцянок, п’ять з яких він виконав.

Отже, серед виконаних: народний депутат посприяв, щоб виділили кошти на ремонти шкіл у селах Ярчівці, Кабарівці та у Зборові. Тарас Юрик обіцяв і створив дитячо-юнацьку футбольну лігу в Тернопільській області.

Не вдалося депутату суттєво збільшити  кількість об’єктів спортивної інфраструктури Тернопільської області. Свого часу він повідомив, що у 2017 році буде зроблено 10 футбольних майданчиків із штучним покриттям у кожному районному центрі області, поки що вдалося побудувати лише два.

Портал «Серпом по рейтингу» помітив Юрика у п’ятьох «зашкварах». Пан Тарас періодично кнопкодавив, голосував із тими, хто скасував “зелений тариф” для домашніх сонячних панелей на землі, підтримав законопроект про свавільне блокування сайтів, захистив депутата Полякова від арешту НАБУ, протягував аудитора-вбивцю НАБУ.

 

Що обіцяє Тарас Юрик цього разу

У новій програмі кандидат обіцяє підтримувати курс України в НАТО, підтримувати молодь, продовжувати реформу парламенту і виборчих моделей, прийняти закон про реальну відповідальність за неперсональне голосування — позбавлення мандата.

Обіцяє й допомагати Тернопільщині.

 

Що у декларації Юрика

У власності нардепа квартира розміром 52 м кв.

За 2017 рік Тарас Юрик заробив у Верховній Раді 403 989 грн, дружина Мар’яна за основним місцем роботи – 198 898 грн., від підприємницької діяльності  – 380 000 грн.

Їздить пан Юрик на TOYOTA Camry 2014 року.

Із заощаджень депутат декларує 850 000 грн., 17 000 дол., 5 200 євро.

 

Так виглядала каденція депутата на 165-му виборчому окрузі (м.Зборів) Тараса Юрика. Чи пощастить йому цього разу, дізнаємося після 21 липня.

Нагадаємо, раніше ми писали про роботу у парламенті народного депутата від Тернополя (ОВО 163) Тараса Пастуха і двічі переможця мажоритарного округу № 164 Михайла Головка.

Примітка. Аналіз діяльності народних депутатів базується на даних з відкритих джерел і є частиною передвиборчого проекту інформагентства «Терміново» під назвою “Другий шанс”. Редакція не використовує оціночних суджень, несе відповідальність і має підтвердження на кожну тезу, використану у статті.

Перейти до панелі інструментів