25.04.2024
Громада Місто Новини

Тернополяни мирно борються за трав’яний пляж. Потрібна допомога

Сьогодні з 11.00 до вечора на трав’яному пляжі у парку Шевченка тернополяни проводять заходи. Ініціатори “Пікніка біля модринок” хочуть показати, що територія активно використовується.

У неділю, 26 травня, під керівництвом Ілони Мартиновської тут провели заняття з йоги, а згодом і лекцію-діалог з першої медичної допомоги від Романа Консти.

Під час “Пікніків біля модринок” громадські активісти збирають також підписи під відкритим зверненням до міського голови Тернополя Сергія Надала.

“Особливе занепокоєння викликають плани місцевої влади з облаштування  зони рекреаційно-відпочинкового комплексу в парку імені Т. Шевченка, – йдеться, зокрема, у зверненні. – Вважаємо неприйнятним розміщення будь-яких капітальних споруд на даній території”.

Як повідомила виданню “Терміново” співорганізатор акції Леся Чернець, вдалося зібрати близько 200 підписів на підтримку парків. До кінця наступного тижня його планують вручити міському голові Тернополя.

– Ми вважаємо, що на цій території не має бути жодних забудов, – каже Леся Чернець. – Варто облаштувати громадську вбиральню, а більше нічого й не потрібно. Її треба використовувати такою, якою вона є.

Для тернополян проводять також музичний джем-сейшн, просто неба грають  вуличні музиканти, а о 21.00 запрошують переглянути підбірку TED talks на тему міста та екології.

Нагадаємо, у ніч з 11 на 12 квітня в парку Шевченка між стадіоном “Динамо” та заводом “Опілля” вирізали дерева, готуючи місце під побудову рекреаційно-відпочинкового комплексу.

 

Перейти до панелі інструментів