23.10.2024
Новини Оперативно

“Одне лічить, друге калічить”: один із затриманих за підробку алкоголю виявився лікарем

Як повідомляло раніше “Терміново”, у Тернополі затримали ділків, які труїли сурогатом усю країну.

До злочинної групи входило три організатори та вісім помічників. Під час обшуків у “бізнесменів” вилучили понад 10 тисяч літрів етилового спирту, обладнання для розливу та фасування підакцизної продукції, мобільні термінали, автомобілі на яких перевозили продукцію. Виявили оперативники майже 2 мільйони гривень, банківські картки, комп’ютерну техніку, чорнові записи, а також вогнепальну зброю.

Сьогодні на брифінгу новий начальник поліції Тернопільщини Сергій Зюбаненко розповів цікаві деталі резонансного затримання. Крім трьох організаторів та восьми помічників, перевіряється причетність інших осіб до злочину. За словами Зюбаненка, їх буде набагато більше.

Серед затриманих – семеро тернополян. Цікаво, що підробкою алкоголю займалася, серед інших, і людина, пов’язана з медициною. На запитання журналістів, як саме вона пов’язаний з медичною галуззю, чи практикує в одному з медзакладів Тернопільщини, начальник поліції не відповів, пославшись на таємницю слідства.

“Як в народі кажуть, одною рукою лічить, іншою калічить”, – каже Зюбаненко

Ділків було затримано на гарячому.

За словами очільника поліції краю, деякі працівники поліції “закривали очі”, тобто не помічали діяльність підприємства. У зв’язку з цим будуть відповідні кадрові рішення. Які саме, обіцяв розповісти згодом, коли будуть підписані певні документи.

“Людям, які були дотичні, були запропоновані інші посади, з меншим обсягом роботи, в інших регіонах. Зараз вони в кадровому відділі приймають для себе нелегке рішення. Я замовчувати нічого не буду, повірте”.

“Дали ми цій групі по зубах”, – підсумував Зюбаненко.

Читайте також: Бережанський прокурор Іван Кренцель таки був п’яним, коли вчинив ДТП

Перейти до панелі інструментів