30.04.2024
Місто Новини Оперативно

У тернопільському зоокутку хочуть продати двох поні та ламу. В міській раді пояснили причину

Комунальне підприємство «Об’єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя» звернулося до міської ради з проханням надати дозвіл на продаж трьох тварин: двох поні та ламу. Відповідний проєкт рішення винесли на розгляд сесії у п’ятницю, 23 квітня. 

Як йдеться у документі, вартість тварин – 44,9 тис. грн.

Проєкт рішення. Джерело: інтернет-сторінка Тернопільської міської ради.

Зважаючи на нещодавню ситуацію в зоокутку, де через пташиний грип одні птахи загинули, а інших довелося умертвити, разом мова йде про понад 20 особин, на пропозицію продати тварин відреагували у громадській організації щодо захисту тварин UA Animals. На своїй фейсбук-сторінці активісти зауважили, що продати збираються тих тварин, на неналежне утримання яких скаржилися небайдужі.

“На днях від місцевих активістів до нас надійшла нова інформація про появу на сайті міської ради Тернополя проєкту рішення про надання дозволу КП «Об’єднання парків культури і відпочинку м.Тернополя» на відчуження майна тернопільської громади, яким є 1 лама та 2 поні без зазначення будь-якої інформації про їхню подальшу долю чи причини продажу. За збігом обставин чи ні, але це ті тварини, про занедбаний стан яких неодноразово згадували користувачі соцмережі.

Лам на території зоокутка є двоє, це самці, вони між собою не уживаються

Якщо в зоокутку є усі необхідні умови, а у бюджеті міста кошти на придбання нових птахів – чому продаються лама та поні? Якщо ж немає коштів на утримання лами і поні, чому планується закупівля нових птахів? І чи не чекатиме на них та ж сама гірка доля продажу чи умертвіння?
Тварини не іграшки, не меблі й не атракціони, життя й добробут яких можна ігнорувати!”, – пишуть активісти.
Джерело: фейсбук-сторінка UA Animals

Зважаючи на резонанс, який викликала дана пропозиція, на сесії міської ради перед голосуванням депутати поцікавилися, яка причина продажу тварин. За словами заступника начальника міського управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Андрія Дроздовського, це не пов’язано з тим, що тварин немає можливості утримувати.

– Поні тут народилися, їх популяція збільшилася, і вони є непотрібні, – каже Дроздовський. – За виручені за них кошти планують закупити птицю. Лам на території зоокутка є двоє, це самці, вони між собою не уживаються. Тож хочуть одного продати і натомість купити самку лами.

Що ж до подальшої долі тварин, куди їх хочуть продати, Дроздовський наразі не відповів. За нього це зробив міський голова Сергій Надал. Він запевнив, що наразі на сесії лише беруть дозвіл щодо продажу. Згодом же через майданчик Prozorro всі охочі зможуть ознайомитися, кому їх продали і яка їхня подальша доля.

За підсумками голосування, 5 депутатів були проти продажу тварин, 35 – за.

Головне зображення: te.news

Перейти до панелі інструментів