30.04.2024
Місто Новини

Булька і Бейліс, Сливка і Гарбузик: як безпритульні тварини Тернополя стають домашніми улюбленцями

У Тернополі не минає і дня, щоб хтось не зателефонував, не написав чи не передав через знайомих, що десь знайшли кошенят, підкинули хвору собаку або знайшли тварин, яких збило авто. Про це розповідають самі ветеринари та волонтери міста. Більшості тварин вони не просто допомагають одужати, а й шукають господарів. Ось кілька таких історій, коли люди і тварини знайшли одне одного попри все.

Булька

Мініатюрна Булька майже рік чекала на своїх людей. За цей час собака, яку знайшли обабіч дороги знесилену і напівживу, від’їлася і перетворилась на ще того живчика. Спершу волонтери думали, що її збило авто – таким жахливим був стан. Однак виявилося, що тварина зовсім не мала сил, аби рухатись. 

“Відчутно, що колись жила із господарями, але чомусь опинилась на вулиці”, – розповідають її рятівники із “Хатіко” на сторінці Happy Animals Ternopil. Ця історія має щасливий для собаки фінал – тваринку забирають в родину.

“Вже місяць її провідує мама і донечка, забирали додому поспати, гуляли чемно на повідочку, пережили операцію, яку зробили собачці. Булєчку забирають!”, – не стримують радості волонтери.

Булька перенесла операцію, одужала і тепер житиме в новій родині.
(Фото: Facebook Happy Animals Ternopil)

 

Бейліс

Отримала нову родину і собака на ім’я Бейліс, хоч це й далося не з першого разу. Тварина пережила травму лапи, важку хворобу, зміну господарів, які не були готові до активної тварини. Але вона же також вдома.

Кажуть, щастя любить тишу, тому про Бейліс розповім вам пошепки. Глухе село, цуценя з травмованою лапкою… Тернопіль, ентерит і боротьба за життя… думали, дім, але погризла шпалери… Якби тоді я знала божий план життя Бейліс, я б не злилась на тих недогосподарів, я б їм дякувала… Майже кожен день я бачу фото з життя Бейліс тепер, вона друг, вона компаньйон, вона має те життя, якого я бажаю усім своїм (і не своїм) підопічним. І коли вже геть несила і хочеться кинути все, такі історії спонукають йти далі…”, – пишуть на сторінці Faithful Friends – Вірні Друзі.

Бейліс не з першого разу вдалося знайти людина, яка б її оцінила
(Фото: Faithful Friends – Вірні Друзі)

Гарбузик і Сливка

Знайшла родину і пара кошенят, яких знайшли кілька тижнів тому у жалюгідному стані. На перший погляд важко було зрозуміти, чи в малюків взагалі є очі – вони просто заплили гноєм. Кошенят принесли у клініку Eurovet.

“Захворіли – в коробочку, і на вірну смерть. Що керує людьми для таких вчинків ніколи не зрозуміти. Та сподіваємося, що якщо колись вони відчують себе погано, їм нададуть кваліфіковану допомогу, а не викинуть попри дорогу.

Не знаємо через що довелось пройти цим двом кошенятам, та проглянувши фото вам неважко буде уявити той страх і біль, які вони пережили. Пройшов не один день лікування, щоб відкрились очки і покращився загальний стан. Запущене захворювання і загальний стан кошенят спричинили проблеми з зором у Сливки. Вона завжди тулиться до свого братика Гарбузика, відповідно почуває себе спокійніше. Тому, розлучати їх не можна!”, – йшлося в дописі на сторінці ветклініки тиждень тому, коли тваринкам почали шукати нову домівку.

І родина знайшлася. Забрали обох, як і зазначалося. Тепер Гарбузик і Сливка живуть у Хмельницькому.

Після перенесеної хвороби у Сливки залишилися проблеми із зором, тому віддавали її лише разом із братиком
(Фото: Eurovet Ternopil)

 

 

 

Це лише три історії про щасливих тваринок, які знайшли нові родини. Якщо ви готові стати частиною ще однієї, шукайте друзів ось тут:

ГО “Ноїв Ковчег” 

Faithful Friends – Вірні Друзі 

Ноїв Ковчег – Хатіко – Дичків 

Ветеринарна клініка Eurovet Тернопіль

 

 

 

Перейти до панелі інструментів