29.03.2024
Промо

Що таке гнучка обробна дошка та для чого вона потрібна?

Гнучкі обробні дошки давно відомі у всьому світі і впевнено набирають популярності в Україні. Справа в тому, що вони дешеві, займають зовсім небагато місця і при цьому ідеально підходять для повсякденного використання.

Матеріалом для виготовлення більшості подібних дощок є поліпропілен. Харчовий пластик не тупить леза ножів, завдяки шорсткій текстурі не ковзає по робочому місцю, не вбирає запахи, не фарбується від продуктів, легко миється як вручну, так і в посудомийній машині.

На перший погляд така доска може виглядати не серйозно. Але все це лише стереотипи. Дошкам з нових матеріалів, на відміну від дерев’яних, просто не потрібно бути товстими, щоби бути міцними. До того ж, така компактна форма має свої додаткові плюси. Завдяки малій товщині ви можете зберігати на кухні хоч цілу пачку таких дощок, кожну під свій вид продуктів! Якщо ви купите дошки різних кольорів, ви ніколи не переплутаєте, для чого використовується кожна з них!

Що таке кольоровий код обробних дошок?

Такі набори обробних дощок із колірним кодуванням давно вже використовують на своїх кухнях професіонали!

Сьогодні на професійних кухнях використовуються яскраві дошки основних кольорів. Ці кольори відносяться до певного типу їжі, щоб запобігти так званому перехресному забруднення – змішування смаків і запахів різних продуктів. Адже ви навряд чи порадієте фруктовому салату зі смаком свіжої морської риби?

В принципі, не існує суворо встановлених правил та кольорів. Найчастіше вони підбираються асоціативно. Головне, щоб люди, що працюють на кухні, з першого погляду визначали, для чого потрібна саме ця дошка.

Так червона дошка часто означає м’ясо, синя – сиру рибу, біла – молочні продукти (сир, сир), жовта – ковбасні вироби, зелена – салати та фрукти, фіолетова – горіхи тощо.

Які ще переваги має пластикова дошка?

Якщо ж повернутися до переваг сучасних дощок с поліпропілену, то треба згадати що:

• Дошка виготовлена ​​із міцного хімічно інертного харчового пластику нічого не виділяє в їжу, що нарізається, і нічого не вбирає з продуктів сама. Ні смаків, ні ароматів.

• Її легко мити вручну або в посудомийній машині.

• Текстура поверхні не дає дошці ковзати під час роботи.

• Пластик не тупить ножі під час роботи.

І ще один важливий нюанс, заради якого роблять гнучкі обробні дошки! З їхньою допомогою дуже легко і зручно додавати інгредієнти в каструлю або миску під час приготування їжі!

Просто злегка зігніть гнучку дошку на кшталт жолоба і жодної травинки зелені, жодного шматочка нарізаних овочів не полетить повз каструлю!

Гнучка дошка може більше нагадувати килимок або циновку, здаватися крихкою та ненадійною. Але насправді це не так. Сучасні матеріали дозволяють навіть такому легкому листу харчового пластику бути досить довговічним та практичним.

Крім того, як ми казали, такі легкі обробні дошки можуть значно спростити вашу роботу. Уявіть – поруч із вами стоїть або висить ціла пачка таких ось обробних килимків. І майже не займає місця! Ви знімаєте потрібний вам килимок, нарізаєте продукти, а потім, зігнувши лист жолобом, легко переносите все в каструлю! Швидке ополіскування під струменем води і ви можете легко повернути обробну дошку на місце або поставити між тарілками на сушку. Все робиться просто, швидко, не напружуючись!

Гнучка пластикова обробна дошка чудово підійде для нарізки будь-яких продуктів, від свіжої зелені до м’яса та хрусткого хліба. Це – недороге, зручне, гігієнічне та яскраве рішення для вашої кухні!

Перейти до панелі інструментів