27.07.2024
Новини Промо

Яка котушка до мотокоси найнадійніша?

Різновиди котушок до мотокоси

Незалежно від того, як часто ви користуєтеся садовою технікою – щоденно чи раз на місяць, її потрібно регулярно обслуговувати: міняти витратні матеріали, стежити за станом деталей. При цьому вартість запчастин може відрізнятися залежно від того, чи універсальні вони і підходять для більшості моделей, чи є індивідуальними і розроблені під конкретну модель певного виробника. До універсальних і найбільш затребуваних можна віднести котушку для бензотримера, яка може зламатися навіть у процесі роботи на складних ділянках, наприклад, під час удару об бордюр або камінь.

Котушка до мотокоси – її різновиди

Оскільки тримери можуть бути різної потужності та цільового призначення, то й деталі до них різняться своїми характеристиками. Косильні головки можуть бути:

  • ручними – для подовження ліски необхідно зупиняти роботу бензокоси і витягувати її кінці. Така конструкція найпростіша і найнадійніша;
  • автоматичними – корд подовжується самостійно, коли падають оберти. Хоч ця котушка найзручніша у використанні, але ціна вища, ніж на інші, і більш схильна до поломок;
  • напівавтоматичними – оптимальне поєднання зручності, надійності та ціни. Для подачі ліски необхідно натиснути кнопку анкерного механізму і злегка вдарити головкою об тверду поверхню.

Залежно від матеріалу, купити котушку до мотокоси можна з ударостійкого пластику і металу (зазвичай алюмінію). Хоч другий варіант виглядає надійнішим і довговічнішим, але часто такі косильні голівки виготовляються з ручним регулюванням корду, що незручно під час роботи на великих ділянках, коли потрібно часто зупинятися, щоб подовжити ліску. Більш практичною буде автоматична і напівавтоматична пластикова котушка до мотокоси, яку встановлюють навіть на професійну бензокосу Oleo-Mac або Maruyama.

Які ще купити запчастини для мотокоси?

Які купити запчастини до мотокоси

Маневреність, мобільність і економічність зробили бензотримери затребуваним садовим інструментом, який активно застосовується для покосу найрізноманітніших рослин, починаючи від газонної трави і закінчуючи невеликими чагарниками. Великі обсяги робіт, тривала експлуатація на максимальній потужності та інші фактори призводять до зносу деяких деталей техніки. На сайті https://motoblok-tata.com.ua найчастіше замовляють такі запчастини для мототримера, як ножі різальні, амортизатори редуктора, гайки і втулки, тримачі ременя та інше.

Бензокоса – це не складна за своєю конструкцією техніка, тому багато власників самостійно проводять її ремонт із заміною деталей, це можуть бути: стартер, редуктор, свічки запалювання, кожух, ремкомплект карбюратора. До слова, більшість деталей до китайських мотокос є взаємозамінними. При їх виборі, в каталозі інтернет-магазину Motoblok-TATA звертайте увагу на те, з якими моделями сумісна запчастина і розміри її кріплень. Якщо у вас виникають сумніви при підборі товару, консультанти сайту допоможуть у цьому і порекомендують деталь, яка підійде до вашого тримера і буде оптимальною за ціною. А доставка діє по території України до відділень «Нової пошти» або кур’єром.

Автор: Степаненко Ігор Олександрович (експерт Motoblok-Tata).

Перейти до панелі інструментів