12.05.2024
Новини

Майже 400 тис грн на ЗСУ лише за вечір: у Тернополі провели “Благодійний вечір аукціонів”

Боротьба з ворогом потребує ресурсів щодня, незважаючи на те, що багато людей уже втомились від війни, виснажились і вигоріли. Але захисне спорядження, прилади нічного бачення, дрони і техніка – все це розходиться дуже швидко і безповоротно. 

«У той час, коли наші захисники забезпечують нам мирне небо і тихі ночі, ми щоденно маємо в тилу допомагати їм наближати нашу спільну перемогу», розповідає “Терміново” Майя Юркевич, керівник благодійного фонду “СТВОРЕНІ ПЕРЕМАГАТИ».

Вона ініціювала проведення у Тернополі “Благодійного вечора аукціонів для ЗСУ”, до якого долучила ще благодійний фонд «МАМА». Фонд Майї збирав кошти на безпілотний авіаційний комплекс «Валькірія» для 45 ОАБР, а фонд «МАМА» – пікап для 53 ОМБр.

Найдорожчим лотом стала вишита шкіряна сумка, вишита на основі старовинної запаски (1920-1930 років). Одну таку купили за 20 тисяч, іншу, яку пошиють, – за 60 000.

Такими були інші лоти від БФ “Створені Перемагати”:

Тринадцятим лотом, який з’явився випадково за кілька хвилин до початку аукціону (тому не ввійшов до буклета) була спідниця майстрині зі Львова в аутентичному стилі. Пані Ольга брала участь в аукціоні у цій спідниці, і запропонувала виготовити таку ж саму на замовлення. Цей лот продали за 4000 грн (чорного кольору, на фото нижче).

Під час аукціону фонд Майї Юркевич зібрав 303 500 грн. У результаті її збір на один комплекс “Валькірія” + 2 додаткові літачки – закритий. Загальна сума збору становила 1 394 000 грн.

“Завдячуючи небайдужим, свідомим і щедрим людям, нам вдалось зібрати 46900 грн., 200€, 100зл. Це допомогло закрити збір на автівку”, – повідомляє Ірина Ковальська на своїй сторінці у Фейсбуці. Частину зібраних грошей (5000 грн) уже передали для пошиття мобільних нош для наших бійців на фронті.

Оскільки цей благодійний захід приніс неабиякі результати, жінка планує продовжувати організовувати подібні аукціони на підтримку наших захисників на фронті. Головне – залучити до благодійності все більше людей. “Тож продовжуймо донатити, робити добрі справи, адже Україна у нас одна. І, лише об’єднавшись, ми зможемо перемогти”, упевнена волонтерка.

Перейти до панелі інструментів