19.03.2024
Новини Оперативно

Володимир Труш наказав негайно зняти замки з усіх укриттів

Влада області, схоже, відреагувала на ситуацію в Києві, коли через зачинене укриття під час обстрілів загинули люди. Щойно Володимир Труш повідомив про зібрання термінового засідання ТЕБ та НС, на якому наказав зняти замки з усіх укриттів.

“В умовах воєнного стану, під час повітряної тривоги, укриття не можуть бути під замком. Це злочин. Закликаю голів громад негайно зняти усі замки, щоб доступ до захисних споруд був цілодобовим. Я запевняю, що в разі зачиненого укриття, кримінальної відповідальності не уникнути. Недбалість відповідальних осіб може вартувати нашим людям життя”, – йдеться у повідомленні.

Голови територіальних громад зобов’язані впродовж двох днів прозвітувати щодо функціонування захисних споруд та їхнього стану. Далі буде оновлена інтерактивна карта усіх укриттів області, де кожен зможе знайти найближче до себе безпечне сховище.

“Жителі області, якщо ви побачите закрите укриття, одразу телефонуйте на лінію 102, пишіть мені в усі доступні соцмережі. Реакція буде миттєва”, – каже Володимир Труш.

Нагадуємо, що у Тернополі теж був такий випадок, коли під час обстрілу укриття біля Залізничного вокзалу під час російського обстрілу було зачинене. Відповідне відео тернополянин опублікував у соцмережах. Проте міський голова Сергій Надал спростував цю інформацію.

За його словами, укриття на зупинках відкриті та доступні для всіх, крім укриття біля вокзалу, тому що там дуже смітили. Ключі від цього укриття – в чергового поліції на вокзалі. І це укриття зачиняється на комендантську годину. Інші, за словами мера, – не зачиняються.

Проте перша тривога була ще до настання комендантської години, тому це все неправда.

Перейти до панелі інструментів