19.03.2024
Новини

У Кременці відбувся масштабний медичний захід

Сьогодні у Кременці відбувся масштабний медичний захід. На базі ЦВЧ “Панорама” провели науково-практичну конференцію “Сучасні методи діагностики та лікування серцево-судинних захворювань”. Участь взяли лікарі-кардіологи, науковці, фармацевти з Тернопільщини та м. Київ.

    • Ця конференція надзвичайно актуальна. Адже серцево-судинні захворювання забирають багато людських життів. Здорове сереце – це нормальне повноцінне життя, – зазначив заступник директора департаменту охорони здоров`я Тернопільської ОВА Вадим Кравчук.

Насамперед директорка КНП “Кремекнецька опорна лікарня” Оксана Капелусь ознайомила гостей з роботою місцевого медзакладу.

    • На сьогодні Кременецька лікарня розрахована на 205 ліжкомісць, пацієнти обслуговуються у 8-ми відділах. З початку роботи ми з колективом згуртувалися і почали працювати над розвитком медзакладу. Пріорітетними пакетами у нас є пологове відділення та інсульний блок. Незабаром відкриваємо приймально-діагностичне відділення. Усе це стало можливим завдяки тісній співпраці з місцевою владою, народним депутатом Ігорем Василівим, представниками бізнесу, волонтерами.

У нас визначена стратегія розвитку лікарні до 2026 року. Окрім облаштування території та ремонтів у відділеннях, ми працюємо над постійним підвищенням кваліфікації наших працівників. Тож нинішня конференція це важливий крок для того, аби запустити інфарктний пакет. І, хоча це досить непросто, переконана, що невдовзі Кременецька лікарня стане кластерною і ми рятуватимемо більше людських життів, – наголосила Оксана Капелусь.

  • Радий, що у непростий час є така ініціатива. Це дуже важливо, ми не зупиняємося у розвитку, незважаючи на війну. Ми маємо свій медичний фронт, ми рухаємося вперед і розвиваємося. Це найкраща відповідь на ситуацію, яку зараз переживаємо, – наголосив завідувач відділення хірургічних методів лікування набутих вад серця ДУ “Інститут серця МОЗ України”, кандидат медичних наук Ігор Мокрик.

Під час одноденної конференції лікарі розглянули та обговорили низку важливих питань та проблем у сфері кардіології. Торкнулися, зокрема, й роботи Інституту серця в умовах війни.

 

 

 

Перейти до панелі інструментів