25.04.2024
Новини Оперативно

Сергій Надал анонсував перевірки усіх укриттів у місті

Після ракетного удару, який відбувся в ніч з 13 до 14 травня, а також інформації про те, що деякі укриття були зачиненими, міський голова Тернополя Сергій Надал анонсував перевірки цих укриттів спеціальною комісією. Про це та інше розповіли на Раді оборони Тернопільщини.

За його словами, укриття на зупинках відкриті та доступні для всіх, крім укриття біля вокзалу, тому що там дуже смітили. Ключі від цього укриття – в чергового поліції на вокзалі. І це укриття зачиняється на комендантську годину. Інші, за словами мера, – не зачиняються.

Проте перша тривога була ще до настання комендантської години, тому чому воно було закрите, не відомо.

Основні тези:

  • Унаслідок ракетного удару є 2 поранених. Один чоловік отримав легкі поранення і лікується вдома, інший отримав 30% опіків тіла. Станом на сьогодні він переведений у Львівський опіковий центр.
  • Людей, які опублікували фото та відео ракетного удару, будуть знайдені та притягнуті до відповідальності. “Якщо хтось хоче хайпанути — хайпуйте на родичах, чи на собі. Знімати відео наслідків влучання — не можна!”, — Олександр Богомол
  • Станом на ранок 15 травня вже є 43 звернення підприємців і 165 тернополян, які зафіксували завдані збитки через обстріл росіян. Є звернення також по пошкодженню житлового будинку.
  • Комісія ТЕБ та НС Тернопільщини виділить кошти для того, щоб усунути збитки від ракетного удару для цивільних людей.
  • Учора о 19 годині вечора пожежники загасили пожежу у промзоні Тернополя. Є небезпека обрушення конструкцій складу, які згоріли.
  • Тип однієї з ракет, які росіяни випустили по Тернополю, уже встановлений – Х-55. Є 7 залишків від ракет. Одна з бойових головок не розірвалася – її будуть знешкоджувати. Екологічна ситуація стабільна.
  • Внаслідок обстрілу знищено майже 50 автомобілів у Тернополі.
  • Інформація про те, що у Тернополі ракета потрапила у склад з боєприпасами – фейк.
Перейти до панелі інструментів