18.04.2024
Новини

Міська рада Тернополя опублікувала відписку на петицію про відновлення меж парку

Міська рада опублікувала офіційну відповідь на петицію про відновлення площі парку Шевченка в розмірі 22 га, автором якої є тернополянин Андрій Будзінський.

Петиція, про яку “Терміново” розповідало раніше, менш ніж за місяць набрала потрібну кількість голосів, і навіть більше. Отже, у ТМР зобов’язані на неї відповісти. Проте у Тернопільській міськраді вирішили просто перефразувати текст про кількість зелених насаджень у Тернополі, про що розповідали на  “громадських слуханнях” (тоді, коли громадськості не дали висловитись).

У петиції була сформульована чітка вимога повернути відповідні межі та земельні ділянки до території парку Шевченка, визначити їх як землі рекреаційного призначення та відновити площу парку в загальному розмірі 22 гектари згідно з документацією станом на 2010 рік. Та Сергій Надал вирішив обійтись звичайною відпискою, яка жодного відношення до тексту звернення не має.

Ось її текст:

“На Вашу петицію інформуємо, що зелені насадження загального користування на сьогодні в місті складають 460 га. До того ж, площі зелених насаджень у місті Тернополі щороку збільшуються. Станом на березень 2023 року в процесі внесення змін у містобудівну документацію запропоновано 20 об’єктів нових зелених насаджень у Тернополі, у тому числі будівництво нового парку площею біля 10 га, який буде розміщений на території мікрорайону №14, сквери по проспекту Злуки (в районі «Канада»), проспекту Куліша, вул. Леся Курбаса. Створення зелених зон загального користування передбачено по всіх територіях нових житлових районів міста.

Заступник міського голови – керуючий справами Іван Хіменчук”.

Разом з тим, за Законом України “Про звернення громадян” чітко вказано, що “Про підтримку або непідтримку електронної петиції публічно оголошується на офіційному веб-сайті Президентом України – щодо електронної петиції, адресованої Президенту України, Головою Верховної Ради України – щодо електронної петиції, адресованої Верховній Раді України, Прем’єр-міністром України – щодо електронної петиції, адресованої Кабінету Міністрів України, головою відповідної місцевої ради – щодо електронної петиції, адресованої органу місцевого самоврядування.”. Тому відповідь мав надсилати міський голова, а не його заступник, що є очевидним порушенням.

Як можна побачити із тексту відповіді, там навіть не згадується парк ім. Т. Г. Шевченка. Звичайно ж, у нас в парках нічого не будується.

Перейти до панелі інструментів