26.04.2024
Здоров’я Корисне Новини

Коли яблук більше, ніж тіста: перевірений рецепт “невидимого” яблучного пирога

Новеньким рецептом нас потішила відома авторка популярних кулінарних книг, відома блогерка та фудфотограф Леся Кравецька. Вона посідає перше місце в рейтингу користувачів сайту рецептів, тому що вони у неї завжди перевірені і виходять ідеально у всіх господинь.

“Друзі, яблук цього року вродило достатньо, тому звертаю вашу увагу на цей « Невидимий яблучний пиріг». Яблук у ньому значно більше, ніж тіста. Завдяки цьому він і отримав свою назву. І хоча опублікувала я його на Кукораиі уже понад 7 років тому, він користується незмінною популярністю. Готується просто, з‘їдається швидко”, – пише пані Леся.

Інгредієнти

  • яблука 4 шт.
  • коньяк 1 ст.ложка
  • молоко 90 мл
  • розпушувач тіста 10 г.
  • цукор 160 г.
  • борошно пшеничне 60 г.
  • яйця курячі 3 шт.
  • олія соняшникова 2 ст.ложки
  • масло вершкове (розтоплене) 2 ст.ложки
  • горіхи (товчені) 3 ст.ложки
Розраховано на 6 порцій
ПРИГОТУВАННЯ
  • 2 яйця збити з 80 г цукру таким чином, щоб утворилась легка піна. Вмішати просіяне з розпушувачем борошно, олію, коньяк та молоко.
  • Яблука почистити і нарізати прозорими тонкими пластинками. Цього можна досягти, нарізаючи яблука на спеціальній тертці. Змішати яблука з тістом.
  • Форму невеликого діаметру (16-17 см) викласти кулінарним папером і вилити тісто.
  • Випікати 30 хвилин при 200℃.
Поки пиріг випікається, збити 1 яйце з 80 г цукру. Вмішати розтоплене вершкове масло. Пиріг витягнути і на гарячий вилити зверху заливку.Згори розкласти горіхи. Випікати пиріг ще 10-15 хвилин. Після цього пиріг повністю охолодити і поставити в холодильник на ніч. Подавати, нарізавши пиріг на порції.
Перейти до панелі інструментів