27.04.2024
Новини

Поліцейські розшукали дівчинку, якій матір влаштувала “справжнє рабство”

Співробітники поліції розшукали 15-річну жительку селища Приміське, що біля Нікополя, яка пішла з дому вранці 22 червня і не повернулася. Про це повідомляє пресслужба ГУ Нацполіції у Тернопільській області.

“Про зникнення дочки телефоном повідомила її мати, – розповів заступник начальника сектору ювенальної превенції Нікопольського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області Євген Тарасов. – Ми одразу відпрацьовували декілька версій, розшукували дитину на території району, проте згодом стало відомо, що вона на залізничному вокзалі придбала квиток до Тернополя і разом з собакою подалася туди”, – йдеться у повідомленні.

Уже наступного дня поліцейські Тернопільщини очікували на вокзалі прибуття потяга із Запоріжжя. Зайшовши у вагон, вони дійсно побачили дівчинку разом з собакою.

Ця історія вразила навіть досвідчених працівників поліції. Адже дівчинка стверджує, що втекла зі справжнього рабства, на яке перетворила її дитинство власна матір. Їй потрібно було прибирати, готувати, а також наглядати за молодшою сестрою. А матір в той час пиячила.

Дівчинку відвезли до тимчасового притулку, а собаку тимчасово відправили до кінологів (з обіцянкою повернути).

Потім за нею приїхали ювенальні поліцейські з Дніпропетровської області. Про дівчинку вони кажуть, що вона розумна, добра дитина, але не хоче повертатися додому у рабство.

Але це ще не кінець: щоб заробити на потяг до Тернополя, вона ходила на підробітки до сусідів. Для цього вона казала мамі, що йде гуляти з собакою.

Правоохоронці кажуть, що мама повідомила у поліцію про зникнення дочки лише через те, що не було кому готувати обід та вечерю.

Дитину вирішили не повертати матері, чому вона дуже зраділа. Її тимчасово забере до себе старша повнолітня сестра.

Неблагополучною родиною займаються соціальні служби.

Перейти до панелі інструментів