24.04.2024
Новини

“Мій син Роман мав жити!”: 2 лікарів визнали винними у смерті 12-річного хлопчика з Тернопільщини

Миколаївський суд Львівської області виніс вирок двом лікарям Жидачівської ЦРЛ Ганну Чущак і Юрія Михайлюка у смерті хлопчика Ромчика Кулака родом з Тернопільщини. Трагічна подія трапилася 5 років тому через неправильно встановлений діагноз. Спочатку йому діагностували тепловий удар, потім – доправили у Львів. Проте Ромчика не встигли врятувати – у нього був заворот кишечника.

Згідно з вироком суду, 52-річний хірург та 78-річна чергова лікарка засуджені до трьох та двох років позбавленні волі відповідно. Юрія Михайлюка відразу ж амністували, бо він має на утриманні літніх батьків. Ганна Чущак уже на пенсії, тому її звільнили від покарання на іспитовий термін 1 рік.

Лікарі свою вину не визнали і просили суд їх виправдати.

«Обоє визнані винними – це найважливіше. Звичайно, дитину ніхто мені не поверне. Але ми всі покликані для того, щоби змінювати цей світ на краще. І мені це вдалося зробити. Цей вирок – це п’ять останніх років мого життя. Але інакше я б не зміг жити. Ця боротьба давала мені стимул жити і боротися», – каже батько хлопчика Володимир.

Перейти до панелі інструментів