28.03.2024
Новини Промо

Як доглядати за жирною та сухою шкірою обличчя

Відомо, що існують три типи шкіри: жирна, суха та нормальна. Якщо перший та другий тип досить поширений, то останній практично не зустрічається у дорослих жінок. Річ в тому, що під впливом поганої екології, стресів, неправильного харчування та інших несприятливих факторів, обмінні та регуляційні процеси в дермі порушуються. Як наслідок отримуємо висипання, локальні запалення, пігментні плями, надмірне виділення себуму. 

Покращити ситуацію допоможе якісна косметика, а також здорове харчування. Замовити люксові засоби, які вже набули популярності у всьому світі можна на сайті https://yotsubajapan.com.ua/product-category/makeup/. Японська косметика ― це перевірена продукція, завдяки якій тисячам жінкам вдалося отримати бездоганну шкіру.

Догляд за жирною шкірою

Дуже часто у тих, в кого жирна шкіра, виникає бажання очистити її ледь не до блиску. Для цього представниці прекрасної статі використовують агресивні гелі, які тільки погіршують ситуацію.

Перше правило в цьому випадку ― лагідні мийні засоби. Стежте, щоб у їхньому складі не було таких сполук як:

  • ammonium lauryl sulfate;
  • ammonium laureth sulfate;
  • sodium lauryl sulfate;
  • sodium laureth sulfate;
  • спирти.

Придбайте засіб з делікатними детергентами (Glucoside, Cocamidopropyl Betaine) та використовуйте їх вранці та ввечері. Наступний крок ― тонізація. Тонік без спирту відновить відповідний кисло-лужний баланс, що перешкодить розвитку бактерій. Після цього на шкіру наносять гель-крем зі зволожувальними компонентами, екстрактами рослин та керамідами. Дуже важливо добре зволожити жирну дерму, адже завдяки цьому зменшується інтенсивність виділення себум.

Щоб шкіра мала здоровий вигляд, їй потрібне хороше живлення. Для цього ідеально підійде скваленова олія, яка містить величезну кількість поживних речовин. Також один-два рази в тиждень слід накладати на обличчя біоцелюлозні маски.

Догляд за сухою шкірою

Після кожного контакту сухої шкіри з водою виникає відчуття стягнутості, а інколи навіть печіння чи болю. Саме тому вмиватися слід з використанням лагідного молочка з пантенолом, яке захистить гідроліпідний шар дерми. Наступний крок ― тонізація та зволоження. Крем для сухої шкіри повинен включати такі компоненти:

  • гіалуронова кислота;
  • пантенол;
  • сечовина;
  • екстракт орхідеї;
  • протеїни шовку;
  • інше.

Ранні зморшки ― це проблема практично всіх жінок, які мають такий тип дерми. Важливо регулярно користуватися патчами під очі, які допоможуть епітелію засвоїти поживні речовини та нададуть шкірі еластичності і пружності.

Завдяки цим простим порадам ви зможете значно покращити вигляд та стан свого обличчя, повернути йому сяйво та здоровий колір. Пам’ятайте, що домашній догляд ― це основа піклування про зовнішній вигляд.

Перейти до панелі інструментів