26.04.2024
Новини

У Тернополі буде нова об’їзна дорога

Північно-східний обхід Тернополя: оголошено міжнародний тендер на будівництво дороги та транспортної розв’язки.

Тернопільщина – транзитна область, котру перетинають одразу три міжнародні коридори: М-19, М-30 та М-09. Усі вони ведуть до обласного центру. Втім, від кількості транзитного транспорту Тернопіль десятиліттями потерпає, адже не має повноцінної об’їзної дороги.

Збудована за радянських часів об’їзна дорога міста нині збігається з вулицями, вони обросла густозаселеними мікрорайонами. Тернополяни терплять дискомфорт через інтенсивний потік транспорту, загазованість повітря, постійний шум та вібрації. Логістична сфера змушена витрачати більше часу на перевезення та пального через численні світлофори та наземні пішохідні переходи.

ℹ 19 вересня 2018 року Європейський інвестиційний банк схвалив виділення кредитної лінії в 50 млн євро, щоб допомогти Укрзалізниці і Укравтодору ліквідувати вузькі місця в європейських транспортних мережах. Згідно з документом, мова йде про проєкти малої транспортної інфраструктури обсягом 20 млн євро. Серед них Північно-східний обхід м.Тернопіль.

Будівництво Північно-східного обходу Тернополя дасть змогу комплексно вирішити ці проблеми. Дорога Він з’єднає населені пункти Шляхтинці та Смиківці і дві міжнародні траси М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече та М-30 Стрий – Ізварине.

Це буде траса І технічної категорії з 4 смугами руху та транспортна розв’язка у різних рівнях на примиканні обходу до км 315+629 автошляху М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече.
Сьогодні державне агентство автомобільних доріг України оголосило державну закупівлю на будівництво дороги та розв’язки на умовах Європейського інвестиційного банку. Тендери є міжнародними: https://bit.ly/2XUO1vO

Підготовка до цього моменту тривала 3 роки. Що зроблено упродовж 2019-2021 років?
Служба автомобільних доріг у Тернопільській області розробила проєкти будівництва І черги об’їзної автомобільної дороги м. Тернопіль та транспортної розв’язки на примиканні обходу до км 315+629 автошляху М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече.

Джерело – Служба автомобільних доріг.

Перейти до панелі інструментів