29.03.2024
Місто Новини

Новий атракціон, метро, бювет, нафта: для чого в парк «Топільче» привезли бурильну установку

Поява бурильної установки одразу при вході в парк «Топільче» насторожила чимало тернополян. Вже кілька днів люди в соцмережах цікавляться, для чого там ця важка будівельна техніка.

Здебільшого користувачі соцмереж не чекають від влади міста вже нічого доброго, а тому висувають припущення, що готується чергова забудова.

Одні вважають, що планують збудувати кафе на кшатл такого, як вже функціонує  в парку «Топільче» на місці будівлі, яка планувалася для обслуговування тенісного корту неподалік «Орнави». Інші прогнозують, що «прощупують» щільність грунтів, аби на місці корпусу музучилища збудувати багатоповерхівку.

Дехто вважає, що роблять свердловину для бювету або встановлюють новий атракціон. Є й такі, які відверто іронізують.

«То в Тернополі Метро має бути, почали із найнижчої точки будувати», – написав в коментарях під розміщеним фото у групі «Від Тарнополя до Тернополя» Igor Xot.

«Памятник будуть класти Надалу, що не ясно», – жартує Олег Безкоровайний.

Поява в парку бурильної установки стривожила багатьох містян (Фото: Олексій Андрійчук)

І хоч обговорення приїзду бурильної установки в парк триває вже кілька днів, на сайті міської ради досі немає жодної інформації, що ж за роботи вирішили вести в парку із  залученням важкої техніки. Відтак Терміново поцікавилося цим у пресслужбі мерії.

Речниця міськради Мар’яна Зварич поінформувала, що в парку облаштують флагшток, який мають встановити з нагоди 30-річчя незалежності України.

Одразу виникло питання, навіщо місту ще один флагшток? Адже лише у центрі флагштоки є вже біля будівель облдержадміністрації, міської ради, на набережній в парку ім. Шевченка, також флагштоки є біля шкіл міста.

Хто саме вирішив, що місту потрібен ще один флагшток у парку «Топільче»? В яку суму обійдеться ця затія і чиїм коштом буде оплачена?

Відповідь на ці питання в прес-службі міськради не надали, сказавши писати інформаційний запит.

Замість PS. Коли стало відомо, що у парку “Топільче” вирішили будувати найвищий в області флагшток, тернополяни почали масово висловлювати здивування обраним місцем.

У місті продовжується практика прийняття рішень, які стосуються змін у громадському просторі, без пояснень, чіткої мотивації та консультацій з громадськістю…

Головне фото: Назар Наджога.

Перейти до панелі інструментів